Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

"Σπερματεγχυτές" η αλλιώς όπως παλιά, "αγελαδογάμηδες"...!!!



Διάβασε το άρθρο στην εφημερίδα ο παππούς στο Μέρτσι και δεν το πολυκατάλαβε...
Αγελαδογάμηδες θα προσλάβουν παππού... Αγελαδογάμηδες !






(Έτσι λέγανε τους εποχιακούς κτηνιάτρους αλλά και εμπειρικούς χωρίς πτυχίο που "γκάστρωναν" τις αγελάδες κυρίως, στα χωριά.)


ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ:

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΠΕΡΜΑΤΕΓΧΥΤΩΝ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ


Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Ν. Α. Τρικάλων θα προβεί στην πρόσληψη δύο κτηνιάτρων (ΠΕ Κτηνιατρικού), τεσσάρων διοικητικών – γραμματέων και τεσσάρων εργατών με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας έως 8 μήνες για τη συστηματική παρακολούθηση της υγειονομικής κατάστασης των εκτρεφόμενων πουλερικών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου20 του Ν.2190/94.


Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής (Κατσιμίδου 50), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (7.30 π.μ. – 3 μ.μ.). Πληροφορίες στα τηλ. 24310 27249 κ. Κράβαρη καθώς επίσης και στο ΚΕΠ της Ν.Α. Τρικάλων (τηλ. 24310 46127).

Επίσης την άμεση πρόσληψη πέντε σπερματεγχυτών ζητά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.


Με έγγραφό της προς τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής επισημαίνει πως μέχρι πρότινος η τεχνική σπερματέγχυση εκτελείτο από έναν σπερματεγχύτη και δύο εποχικούς των οποίων η σύμβαση έχει λήξει.


Επίσης ο μόνιμος σπερματεγχύτης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας που δεν του επιτρέπει να εκτελεί τα καθήκοντά του, ενώ τον Φεβρουάριο του 2010 πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί.

Η τεχνική σπερματέγχυση των βοοειδών εκτελείται μόνο από σπερματεγχύτες του Δημοσίου και αφορά σε 17.000 ζώα στο νομό.





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου