Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Οι πρώτες δηλώσεις των πέντε Τρικαλινών βουλευτών



Για καθαρή νίκη κάνουν λόγο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Χάιδος, Χρ. Μαγκούφης και Σούλα Μερεντίτη, ενώ η κατήφεια που επικρατεί στη Ν.Δ. αποτυπώνεται και στις δηλώσεις, Ν. Λέγκα και Σωτ. Χατζηγάκη.




Κλίμα ευφορίας επικρατεί στο τοπικό ΠΑΣΟΚ αφού η διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία στο νομό έφθασε στις 7,5 μονάδες, κάτι που αποτυπώνεται και στις δηλώσεις των τριών εκλεγμένων βουλευτών του κόμματος.

«Ο ελληνικός λαός έβγαλε με πανηγυρικό τρόπο την ετυμηγορία του. Αποφάσισε να αφήσει πίσω το παρελθόν, να κοιτάξει μπροστά, να γυρίσει σελίδα και να χαράξει μια νέα πορεία. Εμείς τώρα αναλαμβάνοντας τις ιστορικές μας ευθύνες, με καθοδηγητή και εμπνευστή τον ηγέτη μας Γιώργο Παπανδρέου, θα οδηγήσουμε την χώρα στην πρόοδο, στην ανάπτυξη και στην κοινωνική δικαιοσύνη», δήλωσε ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Χάιδος.

Ο δεύτερος κατά σειρά κατάταξης, Χρήστος Μαγκούφης, ανέφερε ότι «σήμερα είναι ημέρα της Δημοκρατίας και αποφάσισαν για ένα καλύτερο μέλλον, για την πατρίδα μας, για τους ίδιους, για τα παιδιά τους. Ο ελληνικός λαός δημιούργησε ένα ποτάμι ανθρώπινης θέλησης με στόχο την κοινωνική δικαιοσύνη για όλους τους πολίτες. Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλο τον ελληνικό λαό. Ο Γιώργος Παπανδρέου που τούτη την ώρα είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, είναι ηγέτης και πρωθυπουργός μακράς πνοής. Έχει αποδείξει ότι είναι ο άνθρωπος που αξίζει στην πατρίδα μας. Αξίζει να είναι πρωθυπουργός της χώρας».

Η επανεκλεγείσα στο βουλευτικό αξίωμα, Σούλα Μερεντίτη, αναφερόμενη στο εκλογικό αποτέλεσμα είπε πως «είναι μία καθαρή νίκη αλλά και ένα σαφέστατο μήνυμα, στο οποίο εμπεριέχεται η απόγνωση, στην οποία οδήγησε η Νέα Δημοκρατία στα 6 χρόνια που κυβέρνησε τους Έλληνες πολίτες. Παράλληλα είναι ένα μήνυμα ελπίδας. Ο Ελληνικός λαός ψήφισε για την Ελλάδα, για το αύριο της χώρας. Δυστυχώς τα προβλήματα είναι πολλά. Από χθες το βράδυ που έκλεισαν οι κάλπες ζητούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις για να προχωρήσουμε μπροστά».

Η μεγάλη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, όπως ήταν φυσικό, σκόρπισε κατήφεια στην «γαλάζια» παράταξη. Ενδεικτική είναι η δήλωση του Νίκου Λέγκα ο οποίος τόνισε ότι «προφανώς είναι ένα κακό αποτέλεσμα για τη ΝΔ ένα αποτέλεσμα το οποίο και θα το αναλύσουμε περαιτέρω. Πρέπει να αναζητήσουμε και τις αιτίες από τις οποίες προέκυψε αυτό το αποτέλεσμα. Αυτό που θέλω να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση να κάνει ακόμα περισσότερα από αυτά που έκαναν οι κυβερνήσεις της ΝΔ αυτά τα χρόνια».

Από την πλευρά του ο κ. Σωτ. Χατζηγάκης ανέφερε: «Τρικαλινές και τρικαλινοί, αγαπητοί μου συμπατριώτες. Νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω θερμά για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που με περιβάλλετε και για το γεγονός ότι για άλλη μια φορά με επιλέγετε για να σας εκπροσωπήσω στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Σας βεβαιώ ότι θα πράξω το καθήκον μου όπως έχω κάνει ήδη επί 35 χρόνια».

Απογοήτευση όμως, επικρατούσε και στο ΚΚΕ, αφού αργά το βράδυ έχασε την έδρα στα Τρίκαλα. Ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Αχ. Κανταρτζής, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, σημείωσε: «Είναι φανερό ότι το αποτέλεσμα δεν εκφράζει τις πραγματικές διαθέσεις του ελληνικού λαού και τις διεργασίες που έχουν γίνει. Η καταδίκη της ΝΔ δε σημαίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ γιατί είναι καθαρό ότι τα λαϊκά στρώματα έδωσαν την ψήφο τους κάνοντας την επιλογή του μικρότερου κακού επιλέγοντας κυβερνητικό κόμμα, αλλά όχι πολιτική.

Το ΚΚΕ συνεχίζει τον αγώνα του, συγκρατώντας τις βασικές του δυνάμεις, αντέχοντας την πίεση αυτή στην κίνηση αυτή της σοσιαλδημοκρατίας, αναδεικνύεται ο άλλος πόλος συσπείρωσης για να βγει ο λαός στην αντεπίθεση και να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις ώστε οι διεργασίες απεγκλωβισμού των εργαζομένων από το δικομματισμό το επόμενο διάστημα, θα πάρουν ακόμη πιο μαζικό χαρακτήρα».


[ΠΗΓΗ]







Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου