Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Με λαμπρή παρέλαση κορυφώθηκαν στα Τρίκαλα οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο


Με την καθιερωμένη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση μπροστά από τους επίσημους στην κεντρική πλατεία, με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στα Τρίκαλα.




Οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες ευνόησαν την παρουσία πλήθους κόσμου που παρακολούθησε την παρέλαση


Παρέλασαν κατά σειρά τμήματα Αναπήρων Πολέμου και Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, αντιπροσωπεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ομάδα Διάσωσης της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, αντιπροσωπίες πολιτιστικών συλλόγων, οι μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τμήματα των Οδηγών και Προσκόπων, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Στρατού.


Μετά το τέλος της παρέλασης ακολούθησαν δηλώσεις από τους επισήμους που είχαν ως εξής:





Νομάρχης Τρικάλων Ηλίας Βλαχογιάννης (ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης): «Τιμούμε σήμερα τους ήρωες του 1940-41, αυτοί που με την ευψυχία τους την θυσία τους και τον ηρωισμό τους έδωσαν φωτεινό παράδειγμα σε όλο τον ελεύθερο κόσμο πώς πρέπει να αγωνίζονται τα έθνη όταν θέλουν να είναι ελεύθερα και εθνικά ανεξάρτητα. Τιμή και δόξα σε όλους τους ήρωες».

Δήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Ταμήλος: «Η σημερινή εθνική επέτειος απέδειξε ότι και η Τρικαλινή νεολαία είναι στο δρόμο που χάραξαν οι πρόγονοί μας και είναι και αυτή έτοιμη να δώσει νέους αγώνες σε άλλα μέτωπα. Εύχομαι κι ελπίζω όλα να πάνε καλύτερα στο μέλλον και η Ελλάδα να περπατήσει στους δρόμους της προόδου και της ειρήνης».

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χρήστος Χάιδος: «Σήμερα είναι μια μέρα μνήμης για το έπος του 40 και απόδοσης φόρου τιμής στους αγωνιστές και στους ήρωές του.




Είναι όμως ταυτόχρονα και ημέρα υπενθύμισης των δικών μας υποχρεώσεων απέναντι στην πατρίδα γιατί σήμερα οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τη δημοκρατία και την ελευθερία είναι ύπουλοι και αόρατοι. Ας λέμε λοιπόν τα δικά μας ΟΧΙ σε αυτά που μας κρατούν σε στασιμότητα και σε ό,τι και όσους επιβουλεύονται τις ελευθερίες μας και καθώς και διασαλεύουν την ειρήνη».

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης: «Χρόνια πολλά στους Έλληνες. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία όπως είπε ο ποιητής και με αυτή την προτροπή οι Έλληνες αναλαμβάνοντας την ευθύνη είπαν το ηρωικό ΟΧΙ του 40.




Σήμερα είναι ημέρα μνήμης αλλά και χρέους δικού μας απέναντι σε αυτούς που έπεσαν για την πατρίδα και την ελευθερία. Θέλει αρετή και τόλμη η κοινωνική δικαιοσύνη και δική μας ευθύνη ως πολιτικοί είναι να εκπληρώσουμε στο ακέραιο το καθήκον για μια κοινωνία δικαιοσύνης και για μια πατρίδα ισχυρή.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήδη προχωρούν σε αυτή την κατεύθυνση και τα πρώτα δείγματα γραφής αποτελούν γεγονός.



Είμαστε αποφασισμένοι να νικήσουμε τα προβλήματα και να δώσουμε λύτρωση στην πατρίδα μας από τις αντιξοότητες που υπάρχουν σήμερα».




Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη: «Χρόνια πολλά σε όλους. 69 χρόνια μετά το έπος του 40 διαπιστώνουμε ότι τα ιδανικά, τα οράματα και οι αξίες των ηρώων του τότε εξακολουθούν να είναι διαχρονικά. Κοινωνική δικαιοσύνη, εθνική απελευθέρωση, αγώνας ενάντια στη βία, αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία ήταν και θα είναι οι αξίες για τις οποίες παλεύουμε, πιστεύουμε, διεκδικούμε και θα τα καταφέρουμε. Οι Έλληνες πάντα και στο παρελθόν και τώρα έβαζαν στόχους πολύ υψηλούς και τους πετυχαίνουνε».




Βουλευτής Ν.Δ. Νίκος Λέγκας: «Την ημέρα που η εθνική μνήμη ταξιδεύει σε όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι οφείλουμε να πάρουμε τα ξεκάθαρα μηνύματα αυτής της μέρας. Το πρώτο μήνυμα αφορά την ενότητά μας μιας και όπως έχει αποδειχθεί οι Έλληνες της μικρής Ελλάδας οπότε είμαστε ενωμένοι πάντα καταφέρναμε να κερδίσουμε τους μικρούς και μεγάλους στόχους και το δεύτερο και βασικότερο είναι το μήνυμα στη νεολαία μας, ένα μήνυμα που θέλει να ανοίγουμε δρόμους στη νεολαία μας για να κατακτήσει τους στόχους που έχει θέσει».



Νωρίτερα το πρωί έγινε επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.Αλεξίου, ενώ μετά το τέλος της δοξολογίας εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον δάσκαλο του 28ου Δημοτικού Σχολείου κ. Κώστα Νταούλα.









Επίσης στις 11:30 το πρωί έγινε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων της ΣΜΥ.















































































Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου