Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Με κάθε επισημότητα ο εορτασμός του Αγίου Αρτέμιου στα Τρίκαλα


Τίμησαν τον προστάτη τους οι αστυνομικοί




Με κάθε λαμπρότητα τιμήθηκε χθες στα Τρίκαλα ο προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας Άγιος Αρτέμιος.
Για τον εορτασμό της ημέρας τελέστηκε δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιου και παρουσία αστυνομικών και πολιτικών αρχών της πόλης.

Στη σημασία της ημέρας αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο Αστυνομικός Διευθυντής Τρικάλων κ. Χρήστος Μπούρας αναφέροντας χαρακτηριστικά, «Τιμούμε με πίστη και ευλάβεια τον προστάτη μας μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο, πνευματικό συμπαραστάτη μας και συνοδοιπόρο στο δύσκολο έργο και τον καθημερινό αγώνα μας ενάντια στο έγκλημα».

Ο κ. Μπούρας επισήμανε και τους κινδύνους του επαγγέλματος το οποίο απαιτεί αίσθημα αυτοθυσίας αλλά ευσυνειδησίας. Όπως τόνισε, «Παράλληλα σήμερα τιμούμε και τη μνήμη των συναδέλφων μας που έπεσαν στον βωμό του χρέους υπερασπιζόμενοι αξίες και ιδανικά.

Οι καινούργιες προκλήσεις απαιτούν από όλους μας καταρχήν συνειδητοποίηση της αποστολής μας, αντίληψη της πραγματικότητας, αίσθηση του καθήκοντός μας και επαγγελματισμό. Αστυνόμευση σημαίνει προστασία δικαιωμάτων και δη ανθρώπινων δικαιωμάτων. Αίσθημα ασφάλειας θα πει απαλλαγή του πολίτη από το φόβο ώστε αυτός απερίσπαστος να επιδοθεί στις όποιες επωφελείς δραστηριότητες. Είμαστε κοντά στον πολίτη και απέναντι στο έγκλημα».

Στο τέλος της δοξολογίας αναγνώστηκε και η διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Βασιλείου Τσιατούρα κατά την οποία επισημάνθηκε το κρίσιμο έργο στο οποίο καλούνται να ανταπεξέλθουν οι αστυνομικοί. «Θεμελιώδης παραδοσιακό καθήκον της αστυνομίας είναι η δίωξη του εγκλήματος. Η ιδιαίτερη βαρύτητα που δίδεται στην πρόληψη του εγκλήματος, κάτω από την όλο και αυξανόμενη κοινωνική απαίτηση για ασφάλεια, δημιουργεί στην αστυνομία πρόσθετες προκλήσεις». Μετά τη δοξολογία όπως συνηθίζεται, ακολούθησε δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Τρικάλων.

ΕΛΕΝΗ ΧΟΛΕΒΑ



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου