Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Εκτός πόλης τα λεωφορεία των υπεραστικών ΚΤΕΛ Τρικάλων


Να ισχύσει το απαγορευτικό εισόδου στο κέντρο της πόλης εισηγείται το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού του δήμου στο δημοτικό συμβούλιο.




Την απαγόρευση εισόδου των υπεραστικών λεωφορείων στο κέντρο της πόλης αλλά της στάσης και στάθμευσής τους στις θέσεις που έχουν παραχωρηθεί στο Αστικό ΚΤΕΛ και στα τουριστικά λεωφορεία, εισηγείται το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού του δήμου.

Παρότι το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μην εισέρχονται τα λεωφορεία των υπεραστικών ΚΤΕΛ Τρικάλων και Καρδίτσας και έχουν ήδη ενημερωθεί οι διοικήσεις των δύο μεταφορικών φορέων, όπως επισημαίνεται στην εισήγηση του Τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, η παραπάνω απόφαση καταστρατηγείται.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «πληθώρα υπεραστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ Καρδίτσας, Λάρισας και Ιωαννίνων, συνεχίζουν να εισέρχονται στο κέντρο της πόλης και μάλιστα να σταθμεύουν παραποταμίως επί της οδού Όθωνος».

Σε ότι αφορά το υπεραστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων, το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει να διατηρήσει μόνο εκδοτήρια εισιτηρίων στο κέντρο και να περνά από το κέντρο το πρωινό και βραδινό δρομολόγιο της Καλαμπάκας, λόγω γεωγραφικής θέσης, ωστόσο, τονίζεται ότι και «αυτό άρχισε να παραβιάζει την συμφωνημένη και από τους ίδιους απόφαση, με αφορμή την ανεξέλεγκτη είσοδο των άλλων υπεραστικών ΚΤΕΛ».

Επίσης, ένα δεύτερο ζήτημα που έρχεται προς συζήτηση στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την προσεχή Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, είναι και η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των υπεραστικών λεωφορείων στις θέσεις που διατίθενται για το αστικό ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία.

Τέλος, το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού εισηγείται την απαγόρευση δημιουργίας πρακτορείων υπεραστικών λεωφορείων στους δρόμους γύρω από το παλιό ΚΤΕΛ, ώστε να σταματήσουν την καταστρατήγηση των προηγούμενων αποφάσεων του Δ.Σ.

Σύμφωνα με αυτές τις αποφάσεις, μετά την μεταφορά στις νέες εγκαταστάσεις του Ριζαριού, επιτρέπεται μόνο στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων να έχει εκδοτήρια στο κέντρο της πόλης, όχι όμως να λειτουργεί πρακτορείο.

Ενημέρωση


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου