Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ


ΣΤΟ 3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ “I Castelli Incantati”




H Δημοτική Χορωδία Τρικάλων του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Τρικκαίων, μετρά μία ακόμη σημαντική συμμετοχή στο ενεργητικό της μετά το 3ο Διεθνές Φοκλορικό Χορωδιακό Φεστιβάλ “I Castelli Incantati” που διοργάνωσε στην Ιταλία ο Δήμος Castelli Romani Ιταλίας από τις 2 εως 5 Ιουλίου 2009.
Χορωδίες από όλο τον κόσμο όπως Βουλγαρία, Νιγηρία, Ρωσία, Ουκρανία και Ιταλία ενδεικτικά αναφέρουμε (Coro ST. Ivan Rilski, Coro “Slaviansko Edinstvo, Coro San Pietro In Formis, Coro “Zirnytsya”) συμμετείχαν με αντιπροσωπευτικό δείγμα της χορωδιακής τους μουσικής σε έναν πλούσιας φυσικής ομορφίας δήμο “Castelli Romani” «Τα κάστρα της Ρώμης» μόλις 25 χιλιόμετρα από την Ιταλική πρωτεύουσα.


Έτσι και η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων με μαέστρο την κα Ελένη Ζιάκα και τις τρεις συναυλίες της εκεί, με ρεπερτόριο από την παραδοσιακή έως την έντεχνη μουσική εκπροσώπευσε επάξια όχι μόνο την πόλη μας αλλά και την Ελλάδα.


Την αποστολή συνόδευσε η αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου κα Πόπη Ντιροκάλτση. Η πρώτη συναυλία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Ιουλίου το απόγευμα μπροστά στην θερινή κατοικία του Πάπα στο Castel Gandolfo στην Piazza della Liberta, μία δεύτερη ακολούθησε το βράδυ στην Ariccia στο ιστορικό παλάτι “Chigi”. Η τρίτη και τελευταία συναυλία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Ιουλίου στο Frascati στους Scuderie Aldobrandini.


Η εναλλαγή των τραγουδιών διαφορετικού μουσικού ύφους και η ευελιξία της απόδοσης τους από την Δημοτική Χορωδία Τρικάλων κέρδισε της εντυπώσεις και δίκαια απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.


Το ρεπερτόριο της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων του ΠΟΔΤ, περιελάμβανε τα παρακάτω τραγούδια: Όμορφη πόλη, Τώρα που πας στη ξενιτιά, Ο κυρ Αντώνης , Η μπαλάντα του Αντρίκου , Όταν ανθίζουν, πασχαλιές , Η Καραγκούνα , Μήλο μου κόκκινο, Η Γερακίνα , Τα λιανοχορταρούδια , Οδός ονείρων, Δως μου δυόσμο να μυρίσω , Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ , Κάποιος γιορτάζει , Ανοίγω το στόμα μου, Το Λέχοβο , Η Αγία Μαρκέλλα , Ερήνη




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου