Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Επιτυχημένη συναυλία στο «Μετέωρα Τέχνης» με Ελεωνόρα Ζουγανέλη και Γιώργο Καραδήμο


Με δυο νέους καλλιτέχνες την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και τον Γιώργο Καραδήμο, συνεχίστηκαν την Τρίτη το βράδυ, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου της Καλαμπάκας οι εκδηλώσεις του «Μετέωρα Τέχνης».



Πρόκειται για δυο πρόσωπα που υπόσχονται πολλά στην εγχώρια μουσική σκηνή και στο μουσικό γίγνεσθαι γενικότερα.
Ένα καλλιτεχνικό δίδυμο, που πριν ακόμα αποκτήσουν δισκογραφία, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα προσωπικό μουσικό στίγμα.
Ένα στίγμα που ξεκινά με ήχους ροκ για να περιδιαβεί τις καλύτερες μουσικές διαδρομές της λαϊκής και έντεχνης μουσικής μας.
Η πλατεία Ρήγα Φεραίου της Καλαμπάκας πλημμύρισε από ηχοχρώματα που ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους στα δροσερά μουσικά ακρογιάλια της ροκ μουσικής συγκινώντας τους νέους αλλά και τις μεγαλύτερες γενιές.
Να σημειώσουμε ότι η πλατεία Ρήγα Φεραίου ήταν κατάμεστη από κόσμο κάτι που σημαίνει ότι ο κόσμος θέλει και στηρίζει τις εκδηλώσεις αλλά και τον θεσμό «Μετέωρα Τέχνης».
Έτσι χρόνο με το χρόνο τίθενται τα θεμέλια ενός θεσμού με δυνατότητες και προοπτική.
Ενός θεσμού που συνυπάρχουν και συμβαδίζουν το χθες με το σήμερα.
Η παράδοση, με τη σύγχρονη εποχή.
Ενός θεσμού που συν το χρόνο εκπέμπει το τοπικό πολιτιστικό και πολιτισμικό στοιχείο.
Προλογίζοντας την εκδήλωση ο Αντιπρόεδρος του ΠΟΔΚ κ. Γιάννης Αθανασούλας ευχαρίστησε τους Καλαμπακιώτες που με την φυσική τους παρουσία στηρίζουν τις εκδηλώσεις αλλά και γενικότερα το θεσμό «Μετέωρα Τέχνης», που όπως είπε, ενσωματώνει ήχους, χρώματα, λόγο, παράδοση.
Τέλος οι δυο καλλιτέχνες παρουσιάζοντας το πρόγραμμά τους έδωσαν μια ξεχωριστή μουσική ατμόσφαιρα που προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών που τους καταχειροκρότησαν.
Οι επόμενες εκδηλώσεις
Για το επόμενο χρονικό διάστημα οι εκδηλώσεις του «Μετέωρα Τέχνης» συνεχίζοντας με αρκετό ενδιαφέρον.
Έτσι στις 4 Αυγούστου πραγματοποιείται η εκδήλωση με την Άννα Μπιθικώτση, στις 8 Αυγούστου η θεατρική παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες» με τους Βασίλη Τσιβιλίκα και Γιώργο Κωνσταντίνου, με κορύφωση την μουσική συναυλία του Γιάννη Κότσιρα στις 28 Αυγούστου.

Βαγγέλης Γκιάτας





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου