Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Συμβάσεις για σχολικές υποδομές στη Νομαρχία Τρικάλων


ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ



Παρουσία του Δημάρχου Καλαμπάκας και του αντιδημάρχου Πύλης, υπεγράφησαν μεταξύ του Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη και των αναδόχων των έργων, την Πέμπτη 23-7-2009 στο Νομαρχιακό Κατάστημα, δύο ακόμη συμβάσεις που αφορούν σε σχολικές υποδομές.

Πρόκειται για το έργο κατασκευής 2/θέσιου Νηπιαγωγείου Καλαμπάκας και για το έργο κατασκευής αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στα διδακτήρια του 1ου και 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Πύλης και βελτίωση κοινόχρηστων χώρων στο 1ο Λύκειο Τρικάλων.

Όπως ανέφερε και στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καλαμπάκας, είναι η πρώτη φορά που τα σχολεία πλέον της Καλαμπάκας με την αμέριστη βοήθεια της Νομαρχιακής Αρχής θα λειτουργούν σε δημοτικούς χώρους και όχι σε ενοικιαζόμενα κτίρια όπως τόσα χρόνια που δεν πληρούν και τις προϋποθέσεις.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:

«Υπογράψαμε την σύμβαση για κατασκευή ενός διθέσιου νηπιαγωγείου στο Δήμο Καλαμπάκας και τη βελτίωση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Πύλης και στο 1ο Λύκειο Τρικάλων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 800.000 ευρώ, είναι χρήματα από τον προϋπολογισμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων και χαιρόμαστε που μπορούμε να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση των σχολικών υποδομών του Νομού μας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Μπουτίνας τόνισε:

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να βρίσκομαι εδώ και να υπογράφουμε μια σύμβαση για ένα διθέσιο νηπιαγωγείο στην Καλαμπάκα. Ευχαριστώ προσωπικά τον Νομάρχη για το ενδιαφέρον που δείχνει για τους Περιφερειακούς Δήμους και την Καλαμπάκα. Ευχαριστώ επίσης και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας για την ταχύτητα ωρίμανσης των μελετών και την κατασκευή των έργων.

Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Καλαμπάκας αποκτά δημοτικά κτίρια όσον αφορά την στέγαση των νηπιαγωγείων και των σχολείων γενικότερα».

Ο αντιδήμαρχος Πύλης ευχαρίστησε τον Νομάρχη «που ανταποκρίθηκε στα αιτήματά μας και πιστεύουμε ότι με τα χρήματα αυτά που είναι αρκετά θα βελτιώσουμε αρκετά τις αίθουσες».

Ο προϋπολογισμός του έργου κατασκευής νηπιαγωγείου στην Καλαμπάκα είναι 340.000 ευρώ με χρήματα της Νομαρχίας και αντικείμενο του έργου είναι η ανέγερση κτιρίου του νηπιαγωγείου και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Το κτίριο θα ανεγερθεί σε οικόπεδο εκτάσεως 423,97 τετραγωνικά μέτρα και θα περιλαμβάνει δύο αίθουσες διδασκαλίας, χώρο διαλείμματος, φαγητού, γραφείο δασκάλων και χώρους υγιεινής, συνολικού εμβαδού 2οο τετραγωνικών μέτρων.

Ο προϋπολογισμός του δευτέρου έργου είναι 264.705,88 ευρώ με χρήματα της Νομαρχίας. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες όπως κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων ως ανεξάρτητου κτιρίου στο σχολικό συγκρότημα του 1ου και 2ου Γυμνασίου και Λυκείου πύλης και βελτίωση κοινόχρηστων χώρων του 1ου Λυκείου Τρικάλων.







Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου