Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Ημέρα μνήμης και τιμής για το Μεγάλο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων


Εκδηλώσεις «Καραγεώργια 2009» προς τιμή του αγνοουμένου Αθανάσιου Καραγεωργίου κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο



Οι μνήμες της αποφράδας μέρας της 20ης Ιουλίου 1974 αναβίωσαν το περασμένο διήμερο σε εκατοντάδες περιοχές της χώρας με τη συμπλήρωση 35 χρόνων από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο με τραγικές συνέπειες τη συνεχιζόμενη κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, την προσφυγιά, τους αγνοούμενους, τη μαζική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον τουρκικό εποικισμό.
Σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, όπως και στα Τρίκαλα, οικογένειες, 35 χρόνια μετά θρηνούν τους δικούς τους ανθρώπους, άλλοι ελπίζουν πως κάποια μέρα θα συναντήσουν τους αγνοούμενους συγγενείς τους, πολλοί που έλαβαν μέρος στα αιματηρά γεγονότα της Κύπρου μετρούν τις πληγές και τα τραύματά τους.
Ημέρα μνήμης και τιμής η προχθεσινή για τους κάτοικους του Μεγάλου Κεφαλόβρυσου του δήμου Φαλωρείας, τόπο από τον οποίο καταγόταν ο Αθανάσιος Καραγεωργίου που κλήθηκε να πολεμήσει κατά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και 35χρονια μετά το όνομά του συγκαταλέγεται στις μεγάλες λίστες των αγνοουμένων.
Τις εκδηλώσεις «Καραγεώργια 2009» που πραγματοποιήθηκαν προς τιμή του αγνοουμένου διοργανώθηκαν από τον πολιτιστικό οργανισμό του δήμου στην πλατεία του δημοτικού διαμερίσματος.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων άνοιξε με επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των αγνοουμένων και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του χωριού.
Λίγο αργότερα ακολούθησε ομιλία από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κ. Νικόλαο Νταϊλιάνη, ο οποίος επικέντρωσε την προσοχή στο ιστορικό της επετείου.
Ακολούθησαν αγώνες δρόμου με την συμμετοχή παιδιών, στα οποία απονεμήθηκαν έπαθλα ενώ το πρόγραμμα έκλεισε με παράσταση θεάτρου σκιών.
Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ στην ΕΡΕΥΝΑ

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου