Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

H Σούλα ενδιαφέρεται για τα δρομολόγια του ΟΣΕ


Επιστολή για την άδικη απόφαση που ελήφθη σε βάρος του Ν.Τρικάλων εξαιτίας των περικοπών των δρομολογίων του ΟΣΕ έστειλε προς τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κο Ευριπίδη Στυλιανίδη, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σούλα Μερεντίτη.



Ειδικότερα στην επιστολή της η Τρικαλινή βουλευτής αναφέρει τα εξής:


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Κύριο Ευριπίδη Στυλιανίδη
ΕΝΤΑΥΘΑ
Τρίκαλα, 29 Ιουλίου 2009

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,
σκοπός της επιστολής μου αυτής, είναι να σας μεταφέρω την ομόθυμη αντίδραση και την απογοήτευση των κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλίας, στην απόφαση της διοίκησης του ΟΣΕ να προχωρήσει σε νέες περικοπές δρομολογίων και ιδιαίτερα στην διακοπή της αμαξοστοιχίας Ιντερσίτι 47/48, η οποία συνδέει απ ευθείας την περιοχή μας με την Αθήνα από το 2001. Ένα δρομολόγιο που δεν εξυπηρετεί απλά τους κατοίκους της περιοχής, αλλά είναι και εξαιρετικά προσοδοφόρο για τον οργανισμό, αφού έχει σχεδόν απόλυτη πληρότητα.
Η εξέλιξη αυτή, αποτελεί μεγάλο πλήγμα για το νομό μας και είναι ένα βήμα που συντείνει στην υποβάθμιση και την απομόνωση της Δυτικής Θεσσαλίας. Η αποψίλωση του σιδηροδρομικού δικτύου της Δυτικής Θεσσαλίας και η περικοπή των δρομολογίων, θα έχουν ως μόνο αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση του επιβατικού κοινού της περιοχής μας.
Κύριε υπουργέ,
με επανειλημμένες ερωτήσεις μου, τόσο προς εσάς όσο και προς τους προκατόχους σας -η τελευταία από τις οποίες κατατέθηκε στις 7/7/2009-, είχα αναφερθεί στο ζήτημα της συρρίκνωσης των δρομολογίων του ΟΣΕ προς τη Δυτική Θεσσαλία, που απεργάζονταν το υπουργείο στο πλαίσιο της υποτιθέμενης εξυγίανσης του οργανισμού. Οι απαντήσεις που ελάμβανα, έβριθαν αοριστιών και διαβεβαιώσεων από πλευράς υπουργείου. Δεσμευόταν δηλαδή το υπουργείο σας, ότι καμιά ενέργεια δεν επρόκειτο να γίνει χωρίς αξιολόγηση και προγραμματισμό, ενώ επέμεναν ότι θα ληφθούν σοβαρά υπ όψη οι ανάγκες της περιοχής. Ταυτόχρονα, οι τοπικοί άρχοντες και παράγοντες της κυβέρνησης σας, με πλείστες όσες ανακοινώσεις τους και σε κάθε ευκαιρία, παρείχαν αφειδώς εγγυήσεις και επέμεναν ότι κανείς δεν πρόκειται να πειράξει τα δρομολόγια του ΟΣΕ στην περιοχή μας. Τώρα βέβαια εξαναγκασμένοι από τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, μετετράπησαν και εκείνοι σε όψιμους υποστηρικτές του μέλλοντος του σιδηροδρόμου στην περιοχή μας.
Επίσης, η επιλογή σας να συνδέσετε την τιμή των εισιτηρίων του ΟΣΕ με εκείνη του ΚΤΕΛ, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τα κίνητρα σας, δεδομένου ότι δεν παρέχεται καμία εγγύηση στους πολίτες ότι αυτό δεν θα επαναλαμβάνεται με κάθε ευκαιρία κατά την οποία θα αυξάνονται τα εισιτήρια του ΚΤΕΛ, τα οποία είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και όχι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας όπως ο ΟΣΕ.
Επειδή η διακοπή του δρομολογίου αυτού έχει στην κυριολεξία εξοργίσει τους πολίτες της περιοχής μας, σας ζητώ να αναθεωρήσετε αυτή την άδικη απόφαση και να μεριμνήσετε όχι μόνο για την διατήρηση των υπαρχόντων δρομολογίων του ΟΣΕ στο νομό μας, αλλά και για την αναβάθμιση των σιδηροδρομικών υποδομών που είναι απολύτως αναγκαία για το μέλλον της Δυτικής Θεσσαλίας.


Από πολιτικό γραφείο Σούλας Μερεντίτη




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου