Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Στο Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής ο Νίκος Παππάς


Στο Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής τοποθετήθηκε με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρη Χατζηγάκη, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπη Παυλόπουλου και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου, ο πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ Νίκος Παππάς.


Το Συμβούλιο έχει αναλάβει τη διεξαγωγή του διαλόγου για τη χάραξη της νέας εθνικής αγροτικής πολιτικής και θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αγροτικές οργανώσεις και τους αρμόδιους φορείς, για την επεξεργασία των προτάσεων και τη διαμόρφωση των βασικών κατευθύνσεων ενόψει της νέας περιόδου.

Σύμφωνα με το Σχέδιο της ΚΥΑ, το Ε.Σ.Α.Π. θα συγκροτείται από εκπροσώπους του αγροτικούς κόσμου, ειδικούς επιστήμονες και ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη, ενώ θα συνεπικουρείται στο έργο του από εννεαμελή Επιστημονική - Τεχνική Γραμματεία, η οποία θα προετοιμάζει εισηγήσεις σχετικές με τα θέματα που θα συζητηθούν στο Συμβούλιο.
Για την επεξεργασία δε ειδικότερων κλαδικών - τομεακών θεμάτων (π.χ. ελαιόλαδο, εσπεριδοειδή, βαμβάκι, καπνός κλπ.) η Επιστημονική - Τεχνική Γραμματεία θα διευρύνεται με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συλλογικών φορέων των αγροτών που ασχολούνται με την παραγωγή των προϊόντων αυτών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χατζηγάκης τόνισε ότι με την πρόταση για το νέο και αναμορφωμένο Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής, κάνουμε το δεύτερο βήμα στις σχέσεις αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης με τους Έλληνες αγρότες.

Υλοποιούμε, υπογράμμισε, όλες τις μεγάλες δεσμεύσεις που αναλάβαμε από τον περασμένο Ιανουάριο. Η πρώτη μεγάλη δέσμευση ήταν το πακέτο των αποζημιώσεων ύψους 500 εκατ. ευρώ, για ζημιές στα εθνικά μας προϊόντα κατά το 2008. Η δεύτερη μεγάλη δέσμευση είναι η κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής, με έμφαση στα εγγειοβελτιωτικά έργα και το πρόβλημα του νερού, καθώς επίσης και οι ειδικές πολιτικές σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων και παραγωγών, όπως η κτηνοτροφία και τα ποιοτικά προϊόντα. Η τρίτη μεγάλη δέσμευση ήταν ο Εθνικός Διάλογος για το μέλλον της γεωργίας, με άξονες αναφοράς τη νέα αγροτική πολιτική και το έτος σταθμό 2013.
















Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου