Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Παράταση ενός μήνα στη ρύθμιση Λέγκα

-Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι 20 Αυγούστου
-Δεκάδες επιχειρήσεις μέχρι σήμερα έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση



Παρατείνεται για ένα μήνα η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση για τη στήριξη των επιχειρήσεων και της απασχόλησης στη Δυτική Θεσσαλία σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Λέγκας. Την παράταση της ρύθμισης είχαν ζητήσει οι παραγωγικοί φορείς του νομού καθώς και το Επιμελητήριο Τρικάλων σε υπόμνημά του.

Με την παράταση δίνεται αφενός μεν η δυνατότητα ένταξης σε περισσότερες επιχειρήσεις της Θεσσαλίας και αφετέρου διευκολύνονται να υπαχθούν στη ρύθμιση και ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις οι οποίες δεν πρόλαβαν να συμπληρώσουν στοιχεία φακέλου λόγω του θέρους, κάτι που επισημαίνει στο σχετικό υπόμνημά του και το Επιμελητήριο Τρικάλων.

Υπενθυμίζεται ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση παρέχεται η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για υφιστάμενα δάνεια και νέα κεφάλαια κίνησης σε βιώσιμες επιχειρήσεις νομών με διαρθρωτικά και αναπτυξιακά προβλήματα καθώς και με σοβαρή υποαπασχόληση. Για την ενίσχυση μάλιστα της απασχόλησης στις περιοχές αυτές, τίθεται ως προϋπόθεση ένταξης στη ρύθμιση η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση δεκάδες επιχειρήσεις.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης ο κ. Λέγκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι θετικό ότι δεκάδες επιχειρήσεις εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη ρύθμιση που εγγυάται όχι τα χρέη, άλλα την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη της Δυτικής Θεσσαλίας. Ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα των τοπικών φορέων και με σκοπό να διευκολυνθούν και άλλες επιχειρήσεις οι οποίες δεν πρόλαβαν να συμπληρώσουν στοιχεία φακέλου, δίνουμε παράταση στην προθεσμία ένταξης στη ρύθμιση έως τις 20 Αυγούστου».


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου