Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Θέλουν να βάλουν "εισιτήριο" στις ηλεκτρονικές σελίδες...


Την επιβολή «εισιτηρίου» σε όλες σχεδόν τις ειδησεογραφικές διαδικτυακές τοποθεσίες προβλέπει ο εκδότης των Financial Times, Λάιονελ Μπάρμπερ, ο οποίος θεωρεί την επιβολή χρέωσης ανά άρθρο ως τη μεγαλύτερη πρόκληση σήμερα για τον κλάδο.



«Πώς θα δουλέψουν αυτά τα μοντέλα ηλεκτρονικών πληρωμών και τι έσοδα θα αποφέρουν παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα», δήλωσε ο Μπάρμπερ στη διάρκεια ομιλίας του στην...
εκδήλωση της Media Standards Trust στη Βρετανική Ακαδημία.
«Είμαι βέβαιος, ωστόσο, ότι το επόμενο 12μηνο, σχεδόν όλοι οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί θα διαθέτουν επί πληρωμή το ηλεκτρονικό τους περιεχόμενο», τονίζει.
Οι δηλώσεις του Μπάρμπερ φαίνεται πως εναρμονίζονται με το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στον κλάδο, ενώ επανειλημμένως έχει επισημανθεί ότι το υφιστάμενο επιχειρησιακό μοντέλο πρέπει να επανεξεταστεί.
Ο Ρούπερτ Μέρντοχ, πρόεδρος της News Corporation, είχε εκφράσει το Μάιο την εκτίμησή του ότι σε διάστημα ενός έτους οι ειδησεογραφικοί ιστότοποι θα επιβάλλουν χρέωση στην μέχρι σήμερα ελεύθερη πρόσβαση στο περιεχόμενό τους.

Το αντίπαλο δέος του Μέρντοχ, η εφημερίδα New York Times, αναμένεται να ηγηθεί της τάσης επιβάλλοντας χρέωση στην ηλεκτρονική της σελίδα εντός των επόμενων 3-4 εβδομάδων.
Πηγή: The Guardian








Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου