Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Νέο πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις και την απασχόληση, ύψους 2 δις ευρώ

Συνάντηση Λέγκα με ΣΘΕΒ: Στο επίκεντρο η επιχειρηματικότητα, η απασχόληση και η ανάπτυξη της Θεσσαλίας



Συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) είχε χθες, 15 Ιουλίου 2009, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Λέγκας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του επενδυτικού νόμου, ζητήματα ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας και απασχόλησης της Θεσσαλίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ύψους 2 δις ευρώ. Ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ, κ. Νίκος Ρώμνιος, διατύπωσε το αίτημα του Συνδέσμου να λειτουργήσει το ταχύτερο δυνατό το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Ο κ. Λέγκας υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα που αφορά στην εγγύηση δανείων από το δημόσιο προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και καθορίζονται αυτές τις ημέρες οι τελικές λεπτομέρειες για την υλοποίησή του. Υπογράμμισε μάλιστα ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα έχει διευρυμένη βάση καθ’όσον επιτρέπει τη συμμετοχή όλων των επιχειρήσεων.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ διατύπωσε στον κ. Λέγκα τις θέσεις και τις προτάσεις του για τη συγχώνευση του Κέντρου Έρευνας Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας (ΚΕΤΕΑΘ) στη δομή του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.









Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου