Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Ο θεσσαλικός σιδηρόδρομος στα δόντια των ιδιωτικοποιήσεων


Σχολιάζει ο συμπολίτης Βάιος Φασούλας




Η ενέργεια που καταβροχθίζει το τερατόμορφο άρμα που σέρνει την «Πα-γκοσμιοποίηση» και την «ελεύθερη» αγορά, που παράγει και καταναλώνει ύλη και αξίες και «ταξιδεύει» σε ολόκληρο τον κόσμο ισοπεδώνοντας κάθε τι που οι λαοί με κόπο και αίμα απόχτησαν, καταφθάνει και πάλι στην πόλη μας να ισοπεδώσει ότι στα προηγούμενα «ταξίδια» της δεν… πρόλαβε ή οι… σταθμάρχες δεν της δώ-σανε το σήμα της στάσης. Το βουητό της απειλητικό ακούγεται στο Θεσσαλικό κάμπο έτοιμο να ξηλώσει ράγες, να αναποδογυρίσει βαγόνια, να πετάξει στο δρό-μο εργαζόμενους, να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το περιβάλλον, να πληγώσει αθεράπευτα τους Πολίτες και άλλα, άλλα πολλά.



Ο λόγος στο Θεσσαλικό τρένο και συγκεκριμένα στο σιδηρόδρομο που εξυ-πηρετεί τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και την ευρεία περιοχή, το οποίο, τρένο, όπως πληροφορούμαστε, σύντομα θα «περιορίσει» τα δρομολόγιά του (να ’ταν και πολλά ποιος έσκαγε…) για λόγους … οικονομικούς. Κάτι τέτοιο έγινε με τα λιμάνια, με την Ο.Α. και με άλλους δημόσιους οργανισμούς, οι οποίοι χρεοκόπησαν…! Τους χρεοκόπησαν τα κόμματα εξουσίας, τα οποία κάθε φορά που έπαιρναν την κου-τάλα, τοποθετούσαν τους δικούς τους ανθρώπους άσχετους, από κάθε άποψη σε θέσεις που σε κάποιο βάθος χρόνου έφεραν την οικονομική αποσάθρωση-χρεοκοπία στο Δημόσιο και… καλή τους ώρα οι ιδιώτες που αγόρασαν τις περιου-σίες του λαού, ξένες και άσχετες από τα κόμματα που καταλήστεψαν και ξεπά-στρεψαν τη Δημόσια περιουσία χάρη στην τερατόμορφη «Παγκοσμιοποίηση» και στην «ελεύθερη» αγορά.

Γνωστά πράγματα, τα έχουμε αναφέρει χιλιάδες φορές, αλλά, δυστυχώς, οι συνειδητοποιημένοι Πολίτες όλο και λιγοστεύουν, αδιαφορούν σε θέματα που προσβάλλουν και τους ίδιους, η γκάμα των καλοπερασάκηδων σφύζει, η Παγκό-σμια βιομηχανία του ποδοσφαίρου τούς αιχμαλωτίζει και από κει και μετά, ποιος θα βγάλει το φίδι από την τρύπα, είναι ιστορία που δε τους ενδιαφέρει.

Αυτές οι πικρές και άσχημες επισημάνσεις, προέκυψαν από τη μη συμμε-τοχή των Πολιτών στη διοργανωμένη σύσκεψη του «Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρό-μου Τρικάλων», στις 29-07-2009 στο φρούριο, στα Τρίκαλα. Την ασχήμια της μη συμμετοχής των Πολιτών κάλυψε η παρουσία πολλών τοπικών φορέων μεταξύ των οποίων οι Τ. Α. και Ν. Α. των δύο προαναφερόμενων πόλεων. Το κλίμα που, κατά την διάρκεια των ομιλητών των εν λόγω φορέων επικράτησε, κατά την άποψή μας, ήταν καλό, είχε αγωνιστικά χαρακτηριστικά και έντονη εμμονή για συνέχιση του αγώνα που θα συγκρουστεί με το «τρένο» των ιδιωτικοποιήσεων, που τα κόμματα εξουσίας κατευθύνουν.


Παρεμπιπτόντως πιστεύουμε πως, εάν και εφόσον τα κόμματα δεν ανακα-τευθούν με τα σύμβολά τους και τις οποιεσδήποτε κομματικές τους σκοπιμότη-τες, η επόμενη σύσκεψη των διοργανωτών θα έχει διαφορετική εικόνα απ’ ότι αυ-τή της 29ης Ιουλίου του 2009. Βεβαίως η παρουσία των κομμάτων σε ένδειξη αλ-ληλεγγύης και συμπαράστασης είναι απαραίτητη και κατανοητή αλλά για την πε-ρίπτωση που συζητάμε ως εκεί. Ας δοθεί η ευκαιρία στους Πολίτες τής συμμετο-χής και ενεργοποίησής των στα κοινά, κοινά που κατάντησαν κ ε ν ά , και στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης.

Στο «Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων» και στους φορείς που εντά-χθηκαν στον ίδιο αγώνα για τη συγκράτηση, τουλάχιστον, της παρούσας κατάστα-σης και την απομάκρυνση της ιδιωτικοποίησης του σιδηροδρόμου μας, ευχόμα-στε καλό αγώνα και καλά αποτελέσματα. Καλό μήνα!

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα Ιούλιος 31 2009 http://www.fasoulas.de

pelasgos@fasoulas.de








Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου