Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Τα «πόθεν έσχες» των Τρικαλινών πολιτικών


Μια ημέρα πριν το κλείσιμο της Βουλής για τις θερινές διακοπές, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών για το έτος 2007.



Τα «πόθεν έσχες» των Τρικαλινών πολιτικών Τα εισοδήματα που δήλωσαν για το 2007 οι τέσσερις από τους πέντε βουλευτές του νομού μας, Σωτ. Χατζηγάκης, Ν. Λέγκας, Χρ. Χάϊδος, Σούλα Μερεντίτη δεν παρουσιάζουν αξιοσημείωτες μεταβολές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ο πέμπτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του νομού μας, Αχ. Κανταρτζής, δήλωσε μόνο την βουλευτική του αποζημίωση.
Αναλυτικά, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτ. Χατζηγάκης, εμφανίζει εισόδημα 130.000 ευρώ, από τα οποία 103.000 ευρώ είναι η βουλευτική αποζημίωση και τα 27.000 ευρώ από άλλες πηγές. Στα δηλωθέντα ακίνητα του υπουργού περιλαμβάνεται μια οικία 275 τ.μ. σε οικόπεδο ενός στρέμματος στη Δροσιά, ενώ δεν εμφανίζει τραπεζικές καταθέσεις ή χαρτοφυλάκιο μετοχών, δεν συμμετέχει σε επιχειρήσεις και η σύζυγός του δηλώνει ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.
Ο υφυπουργός Οικονομίας, Ν. Λέγκας στο «πόθεν έσχες» που κατέθεσε δηλώνει την βουλευτική αποζημίωση, ύψους 99.000 ευρώ και εισοδήματα από άλλες πηγές ύψους 3.800 ευρώ, ενώ ο ίδιος δεν διαθέτει ακίνητη περιουσία. Η σύζυγός του που είναι καθηγήτρια Πανεπιστημίου, δηλώνει εισοδήματα 28.000 ευρώ και το 2007 ανέγειρε οίκημα μικρής αξίας (48 τ.μ) στην Αγιά της Λάρισας. Οι οικογενειακές τραπεζικές καταθέσεις του υφυπουργού και της συζύγου του είναι 125.000 ευρώ. Επίσης, ο κ. Λέγκας διαθέτει μόνο ένα ΙΧ του 1998 και δεν έχει συμμετοχή σε επιχειρήσεις.
Για τους δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. κ. Χρ. Χάιδο και Σ. Μερεντίτη τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν παρουσίασαν αξιοσημείωτες μεταβολές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.


Πηγή: Ενημέρωση



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου