Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Ετοιμότητα των υπηρεσιών στα Τρίκαλα για την γρίπη


Ευρεία σύσκεψη φορέων με πρωτοβουλία του Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31-7-2009 στο γραφείο του Νομάρχη, με θέμα τον συντονισμό, αλλά και το ρόλο του κάθε φορέα σε ενδεχόμενο κρούσμα της νέας γρίπης στο Νομό μας.



Ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Βλαχογιάννης μετά την συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΝΑΕ με τον Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο όπου μετείχε, ενημέρωσε όλους τους φορείς για το σχέδιο δράσης του Υπουργείου και ξεκαθαρίστηκαν οι ρόλοι του καθενός.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Βλαχογιάννης ανέφερε:

«Έγινε μια ευρεία σύσκεψη φορέων σε επίπεδο Νομού, ξεκαθαρίστηκαν οι ρόλοι του καθενός στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ενδεχόμενο με τη νέα γρίπη κυρίως από το Φθινόπωρο.

Κυρίως θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες είναι ότι διαπιστώθηκε μία ετοιμότητα των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση του οποιουδήποτε περιστατικού παρουσιαστεί, υπάρχει συντονισμός, δεν πρέπει να ανησυχούν οι πολίτες, αλλά ούτε και να εφησυχάζουν.

Αυτό που χρειάζεται είναι η λήψη μέτρων αυτοπροστασίας όπως προβλέπει το Υπουργείο Υγείας και η αντιμετώπιση των περιστατικών όταν παρουσιάζονται κατά το γρηγορότερο δυνατό τρόπο από τις υγειονομικές υπηρεσίες».


Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κ. Τσιάνος τόνισε:

«Το Νοσοκομείο είναι έτοιμο και ήδη έχει αντιμετωπίσει επιτυχώς τα περιστατικά που είχαμε και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε πλήρως. Οι πολίτες δεν πρέπει να πανικοβληθούν, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι έτοιμη και έχουμε συζητήσει με τον κ. Νομάρχη τα έξι δωμάτια να γίνουν δώδεκα.

Ο εκτελών χρέη Διοικητή στο Νοσοκομείο Τρικάλων κ. Λιούτας σε δηλώσεις του επεσήμανε:

«Έγινε ένας συντονισμός, βάλαμε μπροστά ένα σχέδιο το τι θα συμβεί από’δω και πέρα, εμείς σα Νοσοκομείο οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι, θα αυξήσουμε τις κλίνες για να δεχθούμε περιστατικά. Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού και χρειάζεται σωστή ενημέρωση».










Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου