Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Οι έμποροι μετέφεραν στον υπουργό προτάσεις και προβληματισμούς


Θετικός εμφανίστηκε ο κ. Σ. Χατζηγάκης, κατά την συνάντησή του με τον εμπορικό σύλλογο, στην δημιουργία κέντρου χονδρικής πώλησης τοπικών αγροτικών προϊόντων στα Τρίκαλα



Τα γραφεία του εμπορικού συλλόγου Τρικάλων επισκέφτηκε χθες το πρωί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του απηύθυναν τις προηγούμενες ημέρες τα μέλη της διοίκησης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αναπτύχτηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος με τους εμπόρους να καταθέτουν στον υπουργό τους προβληματισμούς τους αλλά και τις προτάσεις τους για έργα που θα βοηθήσουν τον αγροτικό τομέα που στηρίζει κατά βάση την τοπική οικονομία.
«Το τελευταίο διάστημα επισπεύσαμε τις πληρωμές των αγροτών προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα αλλά και να ανακουφιστεί ο αγροτικός κόσμος, έτσι ώστε να τονωθεί και η τοπική αγορά», δήλωσε αρχικά ο κ. Χατζηγάκης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο υπουργός στην πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Τρικάλων κ. Χρήστος Καλλέας για την δημιουργία ενός κέντρου χονδρικής πώλησης τοπικών αγροτικών προϊόντων στο νομό, το οποίο θα μπορούσε να δημιουργήσει συνθήκες εξωστρέφειας στις πωλήσεις των τοπικών προϊόντων, εκμεταλλευόμενο τα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο οδικός άξονας της Εγνατίας Οδού και μελλοντικά αυτός του Ε-65.

Ο υπουργός χαρακτήρισε την ιδέα πολύ σημαντική ενώ ζήτησε από την διοίκηση του τοπικού οργάνου να καταθέσει σύντομα μια τεκμηριωμένη επί του ζητήματος πρόταση, που ενδεχομένως θα μπορούσε να βρει τρόπο χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος «Μπαλτατζής» του ΕΣΠΑ.
Στον υπουργό ταυτόχρονα κατατέθηκε μια ακόμη πρόταση εκείνη της δημιουργίας μιας μόνιμης έκθεσης αγροτικών προϊόντων, ζήτημα για το οποίο ο Χατζηγάκης εμφανίστηκε θετικός.

Οι προτάσεις κατατέθηκαν με την φιλοσοφία της στήριξης του αγροτικού εισοδήματος που κατά συνέπεια θα φέρει οικονομική τόνωση στην τοπική αγορά.
Αναφορά στα προβλήματα

Κατά την συνάντηση με τον υπουργό, η διοίκηση του εμπορικού συλλόγου δεν θα μπορούσε να μην εκθέσει και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, ζητώντας από τον υπουργό να συνδράμει για την επίλυσή τους.
Κυρίαρχο η λειτουργία των πολυκαταστημάτων, η εμφάνιση αρκετών κινέζικων επιχειρήσεων, αλλά και η παράνομη λειτουργία καταστημάτων για τα οποία οι τοπικές Υπηρεσίες δηλώνουν αναρμόδιες να επιβάλλουν τον νόμο.

Επιπλέον ζητήθηκε η συνδρομή του υπουργού στο να αποσυρθεί η νέα νομοθεσία για τις προσφορές τιμών πριν από τις εκπτώσεις, με τον κ. Καλλέα να αιτείται από τον υπουργό να μεταφέρει το αίτημα, πριν από κάθε νόμο ή τροπολογία να υπάρχει διαβούλευση.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου