Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

"To Δούσικο" - Ένας δυναμικός σύλλογος με δράσεις


Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα είναι πάντα παρών δεν υπάρχει μήνας  που να μην διοργανώσει  απογευματινά , χορούς , βραβεύσεις , γιορτές για τα μικρά παιδιά αλλά και για τις γυναίκες και τους άνδρες του χωριού και της γύρω περιοχής.






Έτσι ξεκίνησε και φέτος με το Δ.Σ. να ετοιμάζει την πρώτη του εκδήλωση.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς και έκανε μια αλλαγή στο καθιερωμένο πρόγραμμα του. Διοργάνωσε Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν, κάτι ασυνήθιστο για τη μικρή κοινωνία του Αγίου Βησσαρίωνα αλλά και του Δήμου Πύλης. Ρισκάρισε και πέτυχε μια βραδιά γεμάτη κέφι με την αίθουσα του ξενοδοχείου «Πύλη» στην Πόρτα Παναγιά να έχει κατακλυστεί απ’ όλες τις ηλικίες. Οικογένειες με τα παιδιά τους και τους παππούδες, νέα ζευγάρια με φίλους, νέα παιδιά με τις παρέες τους ήταν εκεί.



 Στην είσοδο υπήρχε ένα ποτάκι για το καλωσόρισμα και ένα χειροποίητο ξυλόγλυπτο πέταλο γούρι για τη νέα χρονιά. Πολλοί  ήταν εκείνοι που ήρθαν πιο νωρίς και προτίμησαν να αλλάξουν μαζί με μας και τις οικογένειές  μας  το Νέο Χρόνο.  Έτσι με πυροτεχνήματα το Δ.Σ. και μαζί με τους παρευρισκόμενους να τραγουδούν τα κάλαντα του Νέου Χρόνου υποδεχτήκαμε το 2012. Ευχές  έδιναν και έπαιρναν τα μέλη του Δ.Σ. πέρασαν από κάθε τραπέζι και ευχήθηκαν σε γνωστούς και άγνωστους Καλή Χρονιά. Μετά την αλλαγή του  έτους άναψε το κέφι , με τη δημοτική ορχήστρα του Ηλία Τζερεμέ, το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δεν θα μπορούσε όμως ο Σύλλογος να ξεχάσει τους μικρούς μας φίλους. Έτσι ανήμερα των Φώτων μετά τη Θεία Λειτουργία σε αίθουσα του χωριού μας τους περίμενε μια έκπληξη. Ο κλόουν Λέλος από την εθελοντική ομάδα του Δήμου Πύλης διασκέδασε τα παιδιά για αρκετή ώρα με χορογραφίες , παιχνίδι και άλλα απρόοπτα όπου ξέρει εκείνος να κάνει  πολύ καλά.  Στο τέλος της γιορτής το Συμβούλιο πρόσφερε δωράκια και γλυκίσματα.




Ήρθε η ώρα όμως να κόψουμε την Βασιλόπιτά μας κι έτσι το  περασμένο Σάββατο στις 5 το απόγευμα παρόλου τις καιρικές συνθήκες με τα χιόνια από νωρίς διακοσμήθηκε η αίθουσα και μπήκαν τα χειροποίητα γλυκίσματα στα τραπέζια, μουσική ατμόσφαιρα έτοιμη και πριν την ώρα έναρξης οι γυναίκες μέλη του χωριού και νέα μέλη που γράφτηκαν στο σύλλογος μας κατέκλυσαν στην κυριολεξία την αίθουσα…. Την εκδήλωση άνοιξε με ευχές για το 2012 η πρόεδρος μας κ. Σουλιώτη και έδωσε το λόγο στο Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο  Κουφογάζο όπου και εκείνος ευχήθηκε τα καλυτέρα τόσο στο Σύλλογό μας όσο και στους παρευρισκόμενους. Είπε χαρακτηριστικά: «Ο Σύλλογος είναι πανθομολογούμενος  για τις δραστηριότητες του να συνεχίσει έτσι όπως μέχρι τώρα  και ευχαρίστησε την πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. για το μεράκι και τη οργάνωση της κάθε εκδήλωσης».

Στη συνέχεια ευχές απηύθυνε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ιωάννης Κουτσουνάσιος, είπε για την εθελοντική ομάδα του Δήμου Πύλης και παρότρυνε όλες τις κυρίες ανεξαρτήτου ηλικίας να γραφτούν εθελόντριες σε οποιοδήποτε τομέα. Με τις ευλογίες του Πατέρα Βασίλειου Πανάγου κόπηκε η Βασιλόπιτά μας και μοιράστηκε. Η τυχερή του φλουριού ήταν η κ. Ειρήνη Τριχιά. Εν συνεχεία έγινε η γενική συνέλευση και  ενημερώθηκαν τα μέλη για τις εκλογές που θα γίνουν το Μάρτη. Ευχαριστούμε τις γυναίκες –μέλη που παρευρέθηκαν τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο Κουφογάζο και τη σύζυγο του κ. Μαριάννα, τον Αντιδήμαρχο Πύλης κ. Ιωάννη Κουτσονάσιο και τη σύζυγο του κ. Μαριάννα, τον Πατέρα Βασίλειο Πανάγο, την κ. Ευθυμία Γκατζή σύζυγο του τοπικού προέδρου ,την κ. Κατερίνα Καψάλη πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοκαρυάς, τον Σύλλογο Γονέων του Γενικού Λυκείου Πύλης και το Σύλλογο Γονέων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Πύλης .

 Το Συμβούλιο που αποτελείτε από τις : Κατερίνα Σουλιώτη, Μαρία Τζάνη , Έφη Καραμπίνα , Ευαγγελία Τολιοπούλου, Μαρία Μπατσικώστα, Ελευθερία Τσιγκαρίδα και Γεωργία Κουτσουμπασάκου  σας εύχεται Καλή Χρονιά και πολλές επιτυχίες στο Σύλλογο μας.

Για το Σύλλογο  Μαρία Τζάνη.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου