Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Oι Anonymoys, οι Anikanous και οι Animporous !


Ξημερώματα  και προσπαθώ να ετοιμάσω το άρθρο μου. Να καταγράψω την πολιτικο-οικονομική pragmatikotita.
Φευ! Γράφω, σβήνω, γράφω, σβήνω… Τίποτα! Δεν είναι που δεν έχω έμπνευση, είναι που μου την «καπελώνει» η οργή, η πίκρα, ο θυμός!







Είναι όλα εκείνα τα συναισθήματα, που πλημμυρίζουν όλους μας αυτές τις μέρες. Τις μέρες της διαπραγμάτευσης, όπως λένε πολιτικοί και Μέσα Ενημέρωσης… Της ποιας, θα αναρωτηθείτε; Της «διαπραγμάτευσης» των αδιαπραγμάτευτων Συνταγματικών μας Δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειας και της ίδιας μας της ζωής.

Τα νέα μέτρα δε φέρνουν τη λύση. Επιτείνουν την Κρίση και δεν σπάνε το φαύλο κύκλο, στον οποίο βρισκόμαστε από το Μάιο του 2010! Κάθε διαπραγμάτευση στη βάση των Μνημονίων της Τρόικας, θα φέρνει τα ίδια και χειρότερα αποτελέσματα. Το φως στην άκρη του τούνελ θα φανεί μόνο αν διαπραγματευτούμε την ίδια τη βάση εκκίνησης.

Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συνυπογράφουν σήμερα τη συνέχιση της ύφεσης.

Στον ιδιωτικό τομέα θα συνυπάρχουν υπάλληλοι «διαφορετικών Θεών». Θα κάνουν την ίδια δουλειά, θα είναι το ίδιο αποδοτικοί μα θα καλύπτουν τις ίδιες προσωπικές ανάγκες με 450 ευρώ λιγότερα ή περισσότερα.

Και οι μεν και οι δε, θα παλεύουν να βγουν στη σύνταξη των 200 – 300 ευρώ.

Η Υγεία γίνεται αγαθό ακριβό. Ακόμα και στα δημόσια νοσοκομεία που δε θα κλείσουν, ο πολίτης δε θα δέχεται την περίθαλψη, που δικαιούται και έχει χρυσοπληρώσει τόσα χρόνια.

Τα φάρμακα θα καλύπτονται σε πολύ μικρό ποσοστό από τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Το επίπεδο της προσφερόμενης Παιδείας χαμηλώνει, λόγω περικοπών. Ο μεροκαματιάρης, στην καλύτερη περίπτωση (ας μην ξεχνάμε και τον άνεργο), γονιός θα «επιδοτεί» την Παραπαιδεία, αν θέλει να προσφέρει κάτι καλύτερο στο παιδί του.

Αλλά ξέρει τι κάνει η Τρόικα! Τι τη θέλει, σου λέει, τη μόρφωση το αυριανό φθηνό εργατικό δυναμικό;

Και είναι πολλά ακόμα, που εξοργίζουν και καταδικάζουν το λαό. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Η κατάσταση, που δημιουργείται εξυπηρετεί πλήρως τα Γερμανικά σχέδια. Η αδυναμία των πολιτικών ανδρών να προτείνουν μια λύση δυναμική και εφικτή σε συνδυασμό με την ατολμία τους να αντιπαρατεθούν με τα κομματικά τους παραμάγαζα, μας έχουν βάλει στη γωνία της Γηραιάς Ηπείρου. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε «αποδιοπομπαίο τράγο» της Ευρωζώνης και δεν είναι καθόλου τυχαία η πολιτική ευημερία της Άνγκελα Μέρκελ, που επιμένει να καταγγέλει τις αδυναμίες της ελληνικής πλευράς και να επιβάλλει ολοένα και σκληρότερα μέτρα. Η αντιμετώπιση των Ελλήνων προδίδει όσα περιμένουν Ισπανούς, Ιταλούς και Πορτογάλους. Είναι αλήθεια, πως οι βορειοευρωπαίοι βρήκαν «πάτημα» για να προωθήσουν την ισοπεδωτική τους στρατηγική.

Τις μαύρες αυτές μέρες θα τις καταγράψει, σίγουρα, η Ιστορία. Ελπίζω στην επόμενη σελίδα να περιγράφεται η αντίδραση των πολιτών και η νίκη των αξιών. Να καταγράφεται, λεπτομερώς, ο οριστικός «αποχαιρετισμός» των πολιτικών, που μας έφεραν ως εδώ!

Ήρθε η ώρα, να μιλήσουμε. Να φωνάξουμε «Άάάλος», τώρα που επιχειρούν να εισβάλουν βιαίως στη ζωή μας. Γιατί καλοί οι Anonymoys, αλλά έφυγαν και μας έμειναν οι Anikanous. Ε, ας μην κοιτάμε σαν Animporous!


  Κωνσταντίνος Αγόρης
pragmatikotita

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου