Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Για την μεταφορά μαθητών σε σχολεία των Τρικάλων


Πρόβλημα έχει προκύψει, εν μέσω σχολικής χρονιάς, με τη μεταφορά μαθητών σε σχολεία της πόλης των Τρικάλων.






 Η Διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων σύμφωνα με δημοσιεύματα εξετάζει το ενδεχόμενο να σταματήσει μέσα στις επόμενες μέρες τη μεταφορά των μαθητών καθώς οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων είναι απλήρωτοι εδώ και ενάμιση χρόνο. Ενδεικτικά τα ποσά που οφείλονται στο ΚΤΕΛ ξεπερνούν τα 130.000 ευρώ. 

Προς τους Υπουργούς Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Υπουργείο Εσωτερικών

   
    Το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών όχι μόνο στα Τρίκαλα αλλά και αλλού,   είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης της παιδείας και της μεταφοράς αρμοδιοτήτων, όπως αυτή της μεταφοράς, στους Δήμους, μιας αρμοδιότητας που επιβάλλεται να είναι κρατική και να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εκπαίδευσης. Αυτές είναι οι συνέπειες της εφαρμογής του Καλλικράτη και του αυτόνομου αποκεντρωμένου σχολείου της αγοράς. Για την κατάσταση αυτή ευθύνη έχουν οι μέχρι σήμερα Κυβερνήσεις που με την πολιτική τους υποβαθμίζουν το δημόσιο, δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός,  ποια μέτρα θα λάβει προκειμένου να καταβληθούν άμεσα όλες οι οφειλές προς τα ΚΤΕΛ και να διασφαλιστεί η δωρεάν και απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών του Νομού.

Οι βουλευτές

Αντώνης Σκυλλάκος
Αποστόλης Νάνος


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου