Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Στις καλένδες η ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ


"Κυριαρχικό δικαίωμα, το οποίο η Ελλάδα θα ασκήσει «στον κατάλληλο» χρόνο, χαρακτήρισε την κήρυξη ΑΟΖ ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας.






Όπως o κ Δήμας αναφέρει σε απάντηση ερώτησης στη Βουλή, για την επιλογή του χρόνου θα συνεκτιμηθούν οι γενικότερες συνθήκες και οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τις όμορες χώρες, με γνώμονα το Eθνικό συμφέρον". Ποιο Εθνικό συμφέρον; Διαπραγματεύεται και τι ειδος διαπραγμάτευση επιδέχεται το Εθνικό Συμφέρον;

Είχαμε την εντύπωση ότι η ΝΔ κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ, μέχρι πρότινος και μετά την συγκυβέρνηση, για κωλυσιεργία στην ανακήρυξη της ΑΟΖ. Τώρα ένας υπουργός της δοτής κυβέρνησης, προερχόμενος από την ΝΔ, το κόμμα που υποτίθεται κόπτονταν για την ΑΟΖ και την χαρακτήριζαν ως λύση στα οικονομικά προβλήματα που βιώνει η χώρα, ρίχνει το θέμα στις καλένδες.

Και αναρωτιόμαστε γιατί; κ. υπουργέ, τα εθνικά συμφέροντα αν δεν το έχετε καταλάβει , ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ. Γιατί η AOZ είναι πράγματι η λύση για το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα αλλά και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα μας. Γιατί όμως δεν προχωράτε; Φοβάστε την Τουρκία; περιμένετε να τα δώσετε όλα, σε εξευτελιστική τιμή στους εξ' Εσπερίας «σωτήρες» για ένα κομμάτι ψωμί ; η η δοτή κυβέρνηση στην οποία συμμετέχετε πήρε τέτοιες εντολές;
Εμείς μπορούμε μόνο να ερωτούμε και να αναμένουμε γρήγορα την απάντησή σας κ. υπουργέ, γιατί το λογύδριό σας στη Βουλή δεν πείθει ούτε τα μωρά παιδιά.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Ν.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ                           
                           
                       

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου