Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Εκδήλωση για τον Βασλιλη Τσιτσάνη και το Ελληνικό τραγούδι στα Τρίκαλα την Κυριακή


Ομιλητής  της εκδήλωσης θα είναι ο διακεκριμένος Μουσικολόγος βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών, κος Μάρκος Δραγούμης και ο ερευνητής και συγγραφέας κος Θεόφιλος Αναστασίου.

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου ώρα 7 το απόγευμα και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Τρικκαίων το «ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΣΙΤΣΑΝΗ» σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων, οργανώνει εκδήλωση με θέμα το Ελληνικό τραγούδι μέσα από τη ζωή και το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη.


Το μουσικό πρόγραμμα με την Ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης» σε ειδική σύνθεση θα περιλαμβάνει, διασκευές τραγουδιών του Τσιτσάνη για πιάνο και τσέλο που επιμελήθηκε ο συνθέτης και πιανίστας Σάκης Κοντονικόλας, για τρεις κλασικές κιθάρες από μαθητές του Μουσικού Σχολείου διασκευασμένα από  τον καθηγητή τους κιθαριστή και συνθέτη Γιάννη Μπέη, τραγούδια που θα ερμηνεύσει η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου με τη επιμέλεια του καθηγητή τους Μιχάλη Σαμαρτζή και μια σειρά τραγουδιών που με τη συνοδεία της ορχήστρας θα ερμηνεύσουν η Ασπα Τσίνα και η Μαρία Πουλιανίτη.

Η εκδήλωση γίνεται   στα πλαίσια του προγράμματος «ο Τσιτσάνης Ταξιδεύει στην Ελλάδα και τον Κόσμο», οι εκδηλώσεις του οποίου άρχισαν το περασμένο καλοκαίρι στα Τρίκαλα και θα ολοκληρωθούν το 2015 που θα χαρακτηρισθεί ως έτος Βασίλη Τσιτσάνη, καθώς τότε συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου δημιουργού.
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα θα γίνονται δραστηριότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πρωτοβουλία του «ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ» που σκοπό έχουν, με όχημα τη μουσική και το τραγούδι να αναδείξουμε και να διαδώσουμε την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση, καθώς και τις αξίες που πρεσβεύει ο λαϊκός μας πολιτισμός.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά με υψηλής ποιότητας εικόνα και ήχο στο διαδίκτυο, καθώς και από τα ραδιόφωνα, τα web tv  και τα λοιπά ΜΜΕ της ομογένειας ανά τον κόσμο.  
 

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου