Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Mατς με μεγάλη διαφορά γύρισε ο Αίολος και επιβλήθηκε στην παράταση 96-95 του Ηρακλείου Κρήτης με καλάθι του Παπαχρήστου


Ο Τρικαλινός παίκτης του Ηρακλείου Κωτούλας  πήγε να γυρίσει μόνος του το ματς. Εξαιρετικός ήταν και ο άλλος Τρικαλινός της Κρητικής ομάδας, ο Καραλής, ο οποίος εικονίζεται στην φωτο σε μία μονομαχία του με τον Τσούτσο




Πραγματική διαφήμιση του μπάσκετ ήταν το παιχνίδι ανάμεσα στον Αίολο και το Ηράκλειο που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής στο Δημοτικό κλειστό.
Ο Αίολος βρέθηκε να χάνει μέχρι και με 21 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο αλλά με επική ανατροπή στο 3ο δεκάλεπτο κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει κεφάλι στο σκορ έχοντας ηγέτη τον Κακλαμάνο που σκόραρε ακατάπαυστα έξω απο την γραμμή των 6.25.
Το Ηράκλειο παρά την πίεση της κερκίδας δεν πτοήθηκε απο την απώλεια του μεγάλου προβαδίσματος και όχι μόνο δεν άφηνε τον Αίολο να ξεφύγει αλλά συχνά πυκνά τον προσπερνούσε στο σκορ.
Όλα έδειχνα ότι το παιχνίδι θα κρινόταν στην κανονική του διάρκεια. 7 δευτερόλεπτα πριν απο την λήξη ο Γιώργος Φούντας με βολές σημείωσε το 84-81.
Το Ηράκλειο επανέφερε την μπάλα μετά απο τάιμ άουτ και ο Τρικαλινός παίκτης του Κωτούλας με ένα απίστευτο τρίποντο απο τα 7,5 μέτρα ισοφάρισε σε 84-84 και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Ο Αίολος πήγε στην παράταση χωρίς Κακλαμάνο και Χαρισμίδη που είχαν αποβληθεί με πέντε φάουλ και προς στιγμήν το Ηράκλειο έδειξε να εκμεταλλεύεται την απουσία τους με τον σέντερ Παπαδόπουλο να σημειώνει δύο εύκολα καλάθια στο ξεκίνημα και τον Χαρίση με γκολ - φάουλ να σημειώνει το 87-91 με γκολ φάουλ 2.07 πριν απο την λήξη.
Ο Λεπενιώτης απάντησε με δικό του γκολ - φάουλ (90-91) αλλά και πάλι ο Κωτούλας πήρε την μπάλα μετά απο φάση διαρκείαςκαι σημείωσε το 90-93 1.29 πριν την λήξη.
Το θρίλερ συνεχίστηκε. Παπαχρήστος και Λεπενιώτης σημείωσαν απο μία βολή σε δύο συνεχόμενες επιθέσεις (92-93), ο Χαρίσης χρεώθηκε με μεταφορά και ο Φούντας με δύο βολές 19 δευτερόλεπτα πριν την λήξη σημείωσε το 94-93.

Το χιτσκοκικό φινάλε!!!
Οχτώ δευτερόλεπτα πριν απο το τέλος ο Παπαδόπουλος χωρίς καμία πίεση κάτω απο τα καλάθια σημείωσε το 94-95. Ο Γιάννης Τζήμας πήρε τάιμ άουτ και στην επαναφορά η μπάλα έφτασε στα χέρια του Γιώργου Φούντα ο οποίος "τρύπησε" την άμυνα του Ηρακλείου αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε στεφάνι. Ο Γιάννης Παπαχρήστος όμως ως απο μηχανής Θεός πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και σε νεκρό χρόνο την έστειλε στο καλάθι σημειώνοντας το τελικό 96-95 μέσα σε γενική αποθέωση!!!

Οι διαιτητές κ.κ.Δεληγιαννίδης, Λόρτος ειδικά στο πρώτο μέρος είχαν κακά σφυρίγματα ξεσηκώνοντας ουκ ολίγες φορές την κερκίδα...

Τα δεκάλεπτα: 10-27, 30-46 (Ημ.), 64-63, 84-84 (Κανονική διάρκεια), 96-95 (τελικό)

Αίολος (Τζήμας): Λεπενιώτης 12, Λάππας 2, Γκιουλέκας, Τριανταφύλλου 3, Τσούτσος 9, Κακλαμάνος 27 (5), Χαρισμίδης 18, Φούντας 10 (1), Παπαχρήστος 15 (2)

Ηράκλειο (Ράλλης): Αρναουτάκης, Κωτούλας 8 (2), Στεφανάκης 19 (3), Πετράκης 12 (1), Δαγαλάκης, Αρναουτάκης, Παπαδόπουλος 14, Αγαπητός 14, Χαρίσης 13 (2), Χαλκιαδάκης 2, Καραλής 13 (2)


sportrikala.gr

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου