Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Eπίσημα το All star game στην Θεσσαλία


Για πρώτη φορά στην ιστορία του ALL STAR GAME, η διοργάνωση θα διεξαχθεί σε τρεις (3) ημέρες.







Συγκεκριμένα την Παρασκευή 2-3-2012 στην πόλη του Βόλου με τον αγώνα των Παλαιμάχων, το Σάββατο 3-3-2012 στην πόλη των Τρικάλων με τον αγώνα των Ελπίδων και τη διεξαγωγή του All star Basket με Καρότσι και την Κυριακή 4-3-2012 ο κυρίως αγώνα ALL STAR GAME στη Λάρισα. Επιπροσθέτως, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή Σεμιναρίου Προπονητών για νέους προπονητές σε συνεργασία με το ΣΕΠΚ και Σεμινάριο μπάσκετ από καταξιωμένους αθλητές σε ακαδημίες αθλητών στο Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας.

Στην εναρκτήρια συνέντευξη Τύπου, η οποία διεξήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης (12/1) στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας χαιρετισμούς απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός,  ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού – Πολιτισμού και Κοινωνικής Συνοχής και Παλαίμαχου Διεθνή Μπασκετμπολίστα κ. Ευθύμης Ρεντζιάς, ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ. Βασίλης Οικονομίδης και ο Αντιπρόεδρος του ΠΣΑΚ κ. Γιάννης Καλαμπόκης. 

Το συνοπτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως ακολούθως:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/3/2012 στην πόλη του Βόλου – Γήπεδο ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ
ALL STAR GAME ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 3/3/2012 στην πόλη των Τρικάλων – Γήπεδο Δ.Γ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ALL STAR GAME BASKET με ΚΑΡΟΤΣΙ
ALL STAR GAME ΕΛΠΙΔΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/3/2012 στην πόλη της Καρδίτσας – Κλειστό Γήπεδο Καρδίτσας
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΠΟ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ BASKET LEAGUE ΟΠΑΠ ΣΕ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/3/2012 στην Πόλη της Λάρισας – Γήπεδο ΕΑΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
ALL STAR GAME GREEK STARS – REST OF THE WORLD

Το αναλυτικό πρόγραμμα των 3ήμερων εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012.

Ο κ. Αγοραστός σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τον ΕΣΑΚΕ που αποδέχθηκε την πρόταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την «ανατρεπτική» όπως τη χαρακτήρισε και συνάμα πρωτόγνωρη διοργάνωση ενός All Star Game με παράλληλες εκδηλώσεις και στις  4 Θεσσαλικές πρωτεύουσες, τονίζοντας: «Η φετινή διοργάνωση θα είναι η πληρέστερη και με τη μεγαλύτερη δυναμική απ’ όσες έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Βασιζόμαστε ως Περιφέρεια στην έως σήμερα εμπειρία μας  από αντίστοιχου βεληνεκούς μεγάλες διοργανώσεις και σε συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ και τον ΠΣΑΚ αισιοδοξούμε ότι θα πετύχουμε σ’ αυτό το καινοτόμο εγχείρημα. Είμαστε βέβαιοι ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει και αυτή τη διοργάνωση καθώς μέσα σε τρεις μέρες θα συναντηθούν στη Θεσσαλία το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ». Ο κ. Αγοραστός υπογράμμισε ότι η διοργάνωση αυτή εκπέμπει πολλά μηνύματα, με κυριότερα εκείνα της αλληλεγγύης και της συνεισφοράς.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ. Βασίλης Οικονομίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του που βρίσκεται ανάμεσα σε φανατικούς φίλους του μπάσκετ, αναφερόμενος στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, αλλά και πρώην παίκτες που τίμησαν την Ελλάδα όπως ο Ευθύμης Ρεντζιάς. «Το στοίχημα που θέσαμε για το φετινό All Star Game πιστεύουμε ότι θα το κερδίσουμε. Η ιδέα της Περιφέρειας ήταν γοητευτική και δεν μπορούσαμε να μην την αποδεχθούμε, παρά το γεγονός ότι κάτι αντίστοιχο δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Εδώ στο κέντρο της Ελλάδας επιδιώκουμε τη συνάντηση όλων των γενεών του ελληνικού μπάσκετ, δίνοντας στον κόσμο την ευκαιρία να θαυμάσει παλαιές και νέες δόξες του αθλήματος».

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας και υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού, Ευθύμης Ρεντζιάς. Αναλυτικά τόνισε: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνουμε μεγάλο βάρος στην ανάπτυξη του αθλητισμού και εκδηλώσεις όπως το All Star Game προβάλει την περιοχή μας σε όλη την Ελλάδα. Είναι σημαντικό το ότι θα έρθει κόσμος από όλη την Ελλάδα στις πόλεις μας. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή του μπάσκετ που θα αποτελέσει τονωτική ένεση και για τις τοπικές αγορές. Εξάλλου ένα μεγάλο κομμάτι των χρημάτων που εισρέουν στη Θεσσαλία προέρχονται από τον τουρισμό και ειδικότερα από τον αθλητικό τουρισμό. Η Θεσσαλία ξέρει να φιλοξενεί τέτοιες εκδηλώσεις».

Παρόντες κατά τη συνέντευξη τύπου ήταν οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Ευθύμης Ρεντζιάς και Ζήσης Γρηγορίου, ο αντιπρόεδρος του ΠΣΑΚ κ. Γιάννης Καλαμπόκης, ο δ/ντης της ΕΣΑΚΕ κ. Κονδύλης και ο γραμματέας του ΠΣΑΚ κ. Κων/νος Αλεξανδρίδης
   


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου