Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Ν. Λέγκας: Να αναβληθεί η Γ. Σ. του ΤΕΙ Λάρισας την Τρίτη που θέλει να «εξαφανίσει» τα Παραρτήματα ΤΕΙ Τρικάλων.


Την αναβολή λήψης οποιασδήποτε απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ΤΕΙ Λάρισας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, αναφορικά με το μέλλον των Παραρτημάτων του ΤΕΙ που λειτουργούν στα Τρίκαλα, ζητά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ν. Λέγκας με επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Λάρισας κ. Ι. Κόκκορα. Η επιστολή έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης του κ. Λέγκα με τον αν. Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο αλλά και των σημερινών πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες στην συνεδρίαση αυτή θα συζητηθεί εισήγηση αφενός για την κατάργηση του Τμήματος Ανακαίνισης και Αποκατάστασης κτιρίων, αφετέρου για τη μεταφορά του Τμήματος  Πολιτικών Δομικών Έργων στη Λάρισα.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Σύμφωνα με πληροφορίες στη Γενική Συνέλευση του ΤΕΙ Λάρισας, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, θα συζητηθεί εισήγηση σχετικά με την αναγκαιότητα λειτουργίας αλλά και τη χωροθέτηση των Τμημάτων του ΤΕΙ Λάρισας καθώς επίσης και των Παραρτημάτων του που λειτουργούν σε Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με την εν λόγω εισήγηση προτείνεται αφενός η κατάργηση του  Τμήματος Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων, αφετέρου η μεταφορά του Τμήματος  Πολιτικών Δομικών Έργων στη Λάρισα.

Εκφράζω την απορία μου για την επίσπευση των διαδικασιών συζήτησης αυτών των θεμάτων, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τους θεσμικούς φορείς του Νομού μας, οι οποίοι πάντοτε συμμετείχαν στις διαδικασίες υποστήριξης και ανάπτυξης του ΤΕΙ Λάρισας.

Η απορία γίνεται μεγαλύτερη καθόσον, όπως με διαβεβαίωσε ο αν. Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχα μαζί του, δεν πρόκειται να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για την κατάργηση των ΤΕΙ που λειτουργούν στα Τρίκαλα χωρίς προηγουμένως να εκφραστεί η άποψη της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και των αρμόδιων φορέων της περιοχής.

Κατόπιν των ανωτέρω, εκτιμώ ότι επιβάλλεται η αναβολή της συζήτησης και η λήψης κάθε σχετικής απόφασης που θα αφορά στο μέλλον του ΤΕΙ.

Άποψη μου επίσης είναι ότι με πρωτοβουλία σας, θα πρέπει να αρχίσει διάλογος με όλους τους θεσμικούς φορείς μέσα από τον οποίο θα προκύψουν και οι περαιτέρω ενέργειες.

Γίνεται αντιληπτό ότι σε αντίθετη περίπτωση μια απόφαση που θα αλλοίωνε τη δομή του ΤΕΙ Λάρισας, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί ο απαραίτητος διάλογος, ταυτόχρονα θα εξαφάνιζε και το τελευταίο ίχνος περιφερειακής συνείδησης που τόσο επιδιώκουμε όλοι μας να εμπεδώσουμε στη Θεσσαλία.

Με εκτίμηση

Ν. Λέγκας 

Βουλευτής Ν. Τρικάλων

Νέα Δημοκρατία

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου