Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

VPRC: «Προβάδισμα 11,5 μονάδων για τη ΝΔ»


Μεγάλο προβάδισμα 11,5% της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ δείχνει δημοσκόπηση της VPRC, που θα δημοσιεύσει σήμερα το περιοδικό «Επίκαιρα».







Αναλυτικά, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

* Νέα Δημοκρατία 31%,
* ΠΑΣΟΚ 19,5%,
* ΚΚΕ 13,5%,
* ΣΥΡΙΖΑ 8,5%,
* ΛΑΟΣ 8%,
* Οικολόγοι 4,5%,
* Δημοκρατική Αριστερά 4%,
* Δημοκρατική Συμμαχία 2%,
* Άρμα Πολιτών 2%,
* Χρυσή Αυγή 1,5%,
* ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

Tο 92% των Ελλήνων, ποσοστό συντριπτικό ως προς το μέγεθός του, πιστεύει ότι κατά τον τελευταίο χρόνο η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έχει χειροτερέψει, ενώ το 93% δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τον τρόπο που αντιμετώπισε την οικονομική κρίση η κυβέρνηση.

Επίσης,

-Το 81% πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας κατά τον τελευταίο χρόνο έχει χειροτερέψει πολύ, το 11% ότι έχει χειροτερέψει λίγο, το 6% ότι έχει παραμείνει στάσιμη και το 1% ότι έχει καλυτερέψει λίγο.

-Καθόλου ικανοποιημένοι για τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίστηκε την οικονομική κρίση δηλώνει το 79%, όχι και τόσο ικανοποιημένοι το 14%, αρκετά ικανοποιημένοι το 4% και πολύ ικανοποιημένοι το 1%

-Στην ερώτηση εάν τα πράγματα πηγαίνουν σε σωστή ή σε λάθος κατεύθυνση, το 86% απαντά «σε λάθος», το 6% απαντά σε «σωστή» και το 5% «ούτε σωστή –ούτε λάθος».

-Στο ερώτημα «ανεξάρτητα από το τι ψηφίζετε, εάν γινόταν αύριο εκλογές ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε;», το 34% απαντά η ΝΔ, μόλις το 3,6% απαντά το ΠΑΣΟΚ, το 37,1% απαντά κανένα από τα δυο, άλλο κόμμα απαντά το 6,4% και αναποφάσιστοι δηλώνουν το 18,9%.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου