Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Συντήρηση του οδικού άξονα γέφυρα Μουργάνι - Εγνατία και Τρικάλων – Γρεβενών


Το έργο είναι προϋπολογισμού  1 εκ. ευρώ  και βάσει της προσφερθείσας έκπτωσης που είναι 53,12%, η συνολική δαπάνη των εργασιών της υπογραφείσας σύμβασης έχει διαμορφωθεί μαζί με τον ΦΠΑ στο ποσό των 555.768,77 ευρώ.






Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου  «Συντήρηση του δυτικού εναλλακτικού οδικού άξονα κυκλοφορίας λόγω των κατολισθήσεων των Τεμπών, στο τμήμα Λάρισα – Τρίκαλα – Καλαμπάκα – Παναγιά – είσοδος κόμβου Εγνατίας Οδού και στο τμήμα Γέφυρα Μουργκάνι – όρια Ν. Τρικάλων – Γρεβενών», μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού  και του νομίμου εκπρόσωπου της αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης «ΔΙΑΚΤΩΡ Α.Ε.» κ. Κωνσταντίνου Πάτσικα,  παρουσία του διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Σπύρου Πετρίδη και του Προϊστάμενου Έργων Αντώνη Γαλερίδη.



Στο πλαίσιο της συσταθείσας εργολαβίας θα υλοποιηθεί η σποραδική συντήρηση διαφόρων τμημάτων του δυτικού εναλλακτικού οδικού άξονα εξυπηρέτησης της κυκλοφορίας, λόγω των κατολισθήσεων των Τεμπών. Η συντήρηση, αφορά συνολικό μήκος δρόμου 7,4 Km και η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι 6 μήνες.

 «Είναι γνωστό ότι μετά τις κατολισθήσεις των Τεμπών, το εναλλακτικό δίκτυο που χρησιμοποιήθηκε παρουσίασε αρκετές φθορές σε όλο το μήκος του. Με την εργολαβία αυτή πραγματοποιούμε τις απαραίτητες εργασίες για τη συντήρησή του, όπως αντίστοιχα έχουμε πράξει και με την εργολαβία που υπεγράφη για τα τμήματα Α/Κ Γυρτώνης-Τύρναβος – Ελασσόνα- Όρια Ν. Κοζάνης και Μ. Ελευθεροχώρι - Όρια Ν. Πιερίας.

 Παρεμβαίνοντας στον τομέα της οδικής ασφάλειας, βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών και αξιοποιούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου. Πιέζουμε το αρμόδιο υπουργείο ώστε να υπάρξει απρόσκοπτη ροή χρηματοδότησης των εργασιών για την οδική ασφάλεια του εναλλακτικού δικτύου, λόγω του κλεισίματος της Π.Α.Θ.Ε. στο ύψος των Τεμπών», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου