Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Αναθηματική Στήλη στη μνήμη του 11χρονου Γιάννη Χατζηγιάννη, στην πλατεία Συνοικισμού


Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη, του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Χρήστου Λάππα, των περιφερειακών συμβούλων κ.κ. Μπάρδα, Αργυροπούλου, Τσιάρα, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 27-10-2011, τα αποκαλυπτήρια της Αναθηματικής Στήλης στη μνήμη του 11χρονου Γιάννη Χατζηγιάννη, στην πλατεία Συνοικισμού.






Ο μικρός αυτός ήρωας καθημερινά έκανε την διαδρομή Τρίκαλα – Πύλη ή Τρίκαλα – Ζάρκο μεταφέροντας σημειώματα της ΕΠΟΝ στους αντάρτες που δρούσαν στα περίχωρα των Τρικάλων. Εκτελέστηκε από συνεργάτες των Γερμανών οι οποίοι ξέσπασαν με τόση αγριότητα σε αυτό το παιδί. Τον συνέλαβαν γιατί μετέφερε μία κουβέρτα που με την παρέα του είχε κλέψει από στρατώνα Γερμανών και αυτό συνέβη 2,5 μήνες πριν φύγουν οι Γερμανοί από την πόλη μας.



Τον έπιασαν μαζί με τον μικρότερο αδελφό του,  δύο προδότες, δύο συνεργαζόμενοι με τους Γερμανούς, έφιπποι, τους σταμάτησαν, τους είδαν με την κουβέρτα, ο ένας χτύπησε τον μικρό Χατζηγιάννη και ο άλλος τον πυροβόλησε στο κεφάλι.



Ο Γιάννης Χατζηγιάννης ήταν από την Αρμενία, προσφυγόπουλο από την Κασταμονή της Μικράς Ασίας και έμενε με την οικογένειά του πίσω από το σημερινό Δικαστικό Μέγαρο που ήταν τα προσφυγικά, μέσα σε μια παράγκα.



Αρχικά έγινε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιο, ομιλία από τον δημοσιογράφο Θύμιο Λώλη, χαιρετισμό από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μιχαλάκη και κατάθεση στεφάνων.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου