Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

1ο Downhill Μετεώρων - Ποδηλατικός Σύλλογος Καλαμπάκας - Κυριακή, 30 Οκτωβρίου - Κρύα Βρύση Καλαμπάκας


- Τοποθεσία του αγώνα: το μονοπάτι της Κρύας Βρύσης.
- Ακριβώς απέναντι από τους βράχους των Μετεώρων είναι το χωριό Κρύα Βρύση (γνωστό σε πολλούς ως Βανακούλια) εκεί λοιπόν είναι η εκκίνηση του αγώνα με τον τερματισμό να είναι στην πλατεία του χωρίου Διάβα.





   


Τι περιλαμβάνει το μονοπάτι: Το μονοπάτι μας είναι περίπου 3 χιλ και σχεδόν το 70% είναι μέσα στα δέντρα. Είναι καταβάσιμο και από ΜΤΒ, χωρίς να είναι απαραίτητα downhill ποδήλατο. Έχει αρκετά μεγάλη κλίση, άρα οι ταχύτητες που μπορεί να αναπτύξουν το ποδήλατο είναι μεγάλες. Χωρίζεται το μονοπάτι σε 4 διαφορετικά κομμάτια: α) η εκκίνηση με διάφορα τεχνικά κομμάτια, β) ένα κομμάτι με πέτρες το οποίο εμείς βαφτίσαμε βραχόκηπο, γ) ένα γρήγορο κομμάτι με τεχνητά άλματα και γενικά πολύ παιχνιδιάρικο και τέλος δ) μικρό ανοιχτό κομμάτι χωματόδρομο (αρκετά κατηφορικό) που οδηγεί στον τερματισμό.

Η Καλαμπάκα για όσους δεν τον γνωρίζουν είναι στο κέντρο της Ελλάδος επομένως είναι εύκολη η πρόσβαση από παντού. Υπάρχουν στην πόλη μας πολλά, καλά και φτηνά ξενοδοχεία (και κάμπινγκ) όπως και φαγάδικα αλλά και αρκετά μπαράκια για τους πιο νυχτόβιους. Από σας θέλουμε να έρθετε να μεγαλώσουμε την παρέα μας και εμείς θα βοηθήσουμε να περάσετε όσο το δυνατόν καλύτερα!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!

Για τους συμμετέχοντες στον αγώνα: σε πολλά σημεία του μονοπατιού η θέα προς τα Μετέωρα είναι εκπληκτική εσείς τον νου σας στον αγώνα την ώρα της κατάβασης.
Υ.Γ.: Για τους θεατές αξίζει ο κόπος να ανεβείτε με τα πόδια στο μονοπάτι, εκτός από την φυσική ομορφιά υπάρχουν όμορφα σημεία να θαυμάσετε τους αγωνιζόμενους.


Ημερομηνία: 30/10/ 2011
Τόπος: Καλαμπάκα
Αγωνίσματα:
Σάββατο 29/10/2011 : Αναγνώριση διαδρομής, Κυριακή αγώνας καταβασης (downhill) 30/10/2011
Διαδρομή:

Η διαδρομή downhill θα ξεκινάει από το χωριό Κρύα Βρύση και θα τερματίσει στην Πλατεία (Πλατάνια) της Διάβας.

Ειδικοί Κανονισμοί αγώνα:
Οι αγώνες Κατάβασης θα έχουν κατηγορίες MASTER 35+ , ELITE 18 έως 35 , JUNIOR 12 έως 18 (σε περίπτωση που συμμετάσχουν και 6 γυναίκες θα δημιουργηθεί και κατηγορία και για αυτές . Για τους ανηλίκους 12-18 χρονών, είναι απαραίτητη και η παρουσία κηδεμόνα, που θα υπογράψει σχετική δήλωση.

Ο αγώνας Κατάβασης θα πραγματοποιηθεί με 2 καταβάσεις αναγνώρισης και με έναν προκριματικό αγώνα κατάταξης (ατομική χρονομέτρηση), όπου όλοι οι ποδηλάτες θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά, και έναν τελικό, όπου ο χρόνος κάθε ποδηλάτη θα καταγραφεί ως επίσημος, και θα μετρά στην τελική του κατάταξη. Η σειρά εκκίνησης στον τελικό θα είναι η αντίστροφη της κατάταξης των προκριματικών. Ποδηλάτης-σες, που δεν έχει δύο τουλάχιστον επίσημες δοκιμαστικές προσπάθειες δεν θα πάρει εκκίνηση. Οι δοκιμές και η επίσημη προπόνηση θα πραγματοποιηθούν όπως φαίνεται στο πρόγραμμα. Η διαδρομή θα σηματοδοτηθεί 24 ώρες πριν τον αγώνα.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει:
Να κάνουν χρήση κράνους κλειστού τύπου καθώς και όλου του εξοπλισμού ασφαλείας (θώρακας, επιγονατίδες), καθώς και η χρήση αριθμού του κάθε αναβάτη, είναι υποχρεωτική και στις προπονήσεις.

Ποδηλάτης-σες με ελλείψεις στον εξοπλισμό του με συνέπεια να μην καλύπτεται η στοιχειώδης ασφάλεια του, δεν θα λάβει εκκίνηση.
Να φέρουν το νούμερο που θα τους δώσει η γραμματεία στο τιμόνι του ποδηλάτου τους.
Να ενημερώσουν την γραμματεία σε περίπτωση εγκατάλειψης τους.
Για την ασφάλεια των αθλητών θα υπάρχει γιατρός και ασθενοφόρο λαμβάνοντας έτσι όλα τα μέτρα ασφαλείας των αναβατών.

Τόπος και ώρες Λειτουργίας Γραμματείας:
Η γραμματεία θα λειτουργεί στο χώρο του τερματισμού το Σάββατο 29/10 από τις 15:30 μέχρι τις 17:30 και την Κυριακή 30/10 από τις 09:30 μέχρι το πέρας του αγώνα.

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Η κατάθεση των δηλώσεων συμμετοχής για καλύτερη οργάνωση θα πρέπει να γίνουν μέχρι την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στο e-mail downhill@enduromania.gr


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και η κατάθεση του παραβόλου συμμετοχής θα πρέπει να γίνει στο λογαριασμό της τράπεζας Πειραιώς …………………… . H παραλαβή των αριθμών του αγώνα θα γίνεται στη γραμματεία, το Σάββατο 29/10 από τις 15:30 μέχρι τις 17:30 και την Κυριακή 30/10από 09:30 ως τις 10:00..

Κόστος συμμετοχής:
Το κόστος συμμετοχής είναι 25 Ευρώ για το DOWNHILL και παρέχονται νερό, σάντουιτς και αναμνηστικό μπλουζάκι.
Σε περίπτωση εκπρόθεσμης συμμετοχής , θα υπάρξει επιβάρυνση 10€.
Έπαθλα:
Κύπελλο στους τρείς πρώτους νικητές ή νικήτριες και μετάλλιο στον 4ο-5ο και 6ο τις κάθε κατηγορίας Για τους υπόλοιπους αναβάτες αναμνηστικό δίπλωμα. Η απονομή θα διεξαχθεί στην Πλατεία (Πλατάνια) της Διάβας την Κυριακή στις 16:00.

Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει επιτόπου ο διοργανωτής.

Πρόγραμμα Σάββατου : 29-10-11
15:30 - 17:30 Λειτουργία Γραμματείας
15:30 - 17:30 Εκκίνηση δοκιμαστικών

Πρόγραμμα Αγώνων Κυριακής: 30-10-11
9:30 - 16:00 Λειτουργία Γραμματείας
10:00 - 11:45 Εκκίνηση επίσημων δοκιμαστικών
12:45 - 13:30 Εκκίνηση προκριματικού αγώνα
13:45 – 15:45 Εκκίνηση αγώνα
16:00 Απονομές Επάθλων


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου