Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

NIGHTSTALKER στο "ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ" Μουσική Σκηνή σήμερα Σάββατο

Από τη μια η γνήσια rock ‘n roll στάση τους και από την άλλη η συνεχής παρουσία τους επί σκηνής, με δεκάδες live τα τελευταία χρόνια,  τους έχουν χαρίσει μια φήμη που λίγα άλλα γκρουπ απολαμβάνουν στην Ελλάδα. Μαζί με το σεβασμό των απανταχού φίλων του stoner rock και του rock γενικότερα.






Ξεκίνησαν την πορεία τους το 1990, και η γέννησή τους οφείλεται στον τραγουδιστή (και drummer του γκρουπ εκείνη την εποχή), Argy. Από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις τους, το κοινό τους υποδέχθηκε με ενθουσιασμό, και μετά από κάποιες συμμετοχές σε διάφορα compilation albums, οι Nightstalker κυκλοφόρησαν το 1995 το 1ο τους ep με τίτλο "SideFx", το οποίο περιείχε 5 καθαρά heavy rock συνθέσεις.


Το πρώτο τους lp ακολούθησε έναν χρόνο μετά, το 1996, με τίτλο "Use", και με ακόμη πιο σκληρό ήχο. Το άλμπουμ έγινε sold-out με το που έφτασε στα δισκάδικα, και το 2006 επανακυκλοφόρησε σε επετειακή έκδοση. Το 2000 η μπάντα κυκλοφόρησε το "The Ritual", το τρίτο κατά σειρά και πλέον σκοτεινό ψυχεδελικό άλμπουμ που έχουν ποτέ συνθέσει. Λίγα χρόνια μετά, το 2004, ακολούθησε το πετυχημένο άλμπουμ‘Just a Burn’, το οποίο τους χάρισε την αναγνώριση και πολύ περισσότερους fan.

Οι Nightstalker πέτυχαν, μέσα από μια σειρά καλών και πετυχημένων άλμπουμ αλλά και εκατοντάδες live shows, σε μερικά από τα οποία βρέθηκαν να μοιράζονται τη σκηνή με ιστορικά γκρουπ όπως οι Ramones και οι Uriah Heep, να εξελιχθούν σε ένα από τα σημαντικότερα γκρουπ στην ιστορία της ευρωπαϊκής Hard Rock σκηνής. Το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους, με τίτλο "Superfreak", κυκλοφόρησε το 2009 και ήταν το 5ο της καριέρας τους. Με την ωμή απλότητά του, τη δύναμη των riffs και τις ψυχεδελικές του κορυφώσεις να είναι τα στοιχεία που τους κράτησαν στις επάλξεις της heavy rock μουσικής για 20 περίπου χρόνια.

Line Up:
Argy:  Φωνή
Ανδρέας Λάγιος: Μπάσο
Τόλης Μότσιος:  Κιθάρες

WEB SITES:
OFFICIAL: www.nightstalkerband.com
MY SPACE: www.myspace.com/nightstalkermusic






Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου