Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Απολογισμός της περυσινής χρονιάς και προγραμματισμός της φετινής "Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού της εταιρείας Κλιάφα" στα Τρίκαλα


Κατά την  περυσινή χρονιά επισκέφθηκαν  το Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα 1301 μαθητές με τους δασκάλους τους και τους καθηγητές  τους. Από αυτούς οι 939 παρακολούθησαν τα οπτικοακουστικά προγράμματα της τοπικής ιστορίας, 71 την αφήγηση λαϊκών  παραμυθιών και οι υπόλοιποι απλώς ξεναγήθηκαν στο Μουσείο.





Το Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα συνεχίζοντας την εκδοτική του δραστηριότητα εξέδωσε το βιβλίο «Η Επιχειρηματικότητα στα Τρίκαλα. Μια παραγνωρισμένη ιστορία» το οποίο ήρθε να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπήρχε σχετικά με την οικονομική ζωή της πόλης από το 1881 ως το 1960.

Επίσης οργάνωσε έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Η εβραϊκή Κοινότητα Τρικάλων» και  χάρη στην ευγενική προσφορά συμπολιτών εμπλούτισε το φωτογραφικό της αρχείο με σημαντικές φωτογραφίες και γραπτά ντοκουμέντα.

Κατά τη φετινή χρονιά θα συνεχιστούν τα προγράμματα της τοπικής ιστορίας καθώς και η αφήγηση παραμυθιών για τα μικρότερα παιδιά ενώ στις αρχές Νοεμβρίου θα εγκαινιασθεί και η έκθεση φωτογραφίας και ντοκουμέντων με θέμα :

« Τρίκαλα 1950-1960. Η δεκαετία της ανασυγκρότησης και των προσδοκιών»

Το Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα λειτουργεί καθημερινά από Δεύτερα ως Παρασκευή  11-1 το πρωί και ύστερα από συνεννόηση ( τηλ. 24310 27314 και 27313) και απογευματινές ώρες.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου