Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ένα «Όχι»… Πολλά «Όχι»…


Ήταν χάραμα της 28ης Οκτωβρίου του 1940, όταν η φασιστική Ιταλία με ένα έγγραφο-τελεσίγραφο, ζητούσε την παράδοση της Ελλάδας, με την παραχώρηση τμημάτων του εδάφους της. Η απάντηση της τότε Ελληνικής κυβέρνησης ήταν το λακωνικό, μα γενναίο «Όχι».







Ένα «Όχι» που ο Ελληνικός λαός το στήριξε με αυταπάρνηση, προθυμία και περισσή ανδρεία, με αποτέλεσμα να δώσει και την ψυχή του, αυτή τη σμιλευμένη μέσα από τα βάθη της Ελληνικής ιστορίας και τους αιώνες ψυχή, για την Ελευθερία.
Ένα τέτοιο χάραμα περιμένουμε…

Να πούμε ένα βροντερό «Όχι» σε κάθε ετσιθελική υποδούλωση της Ελλάδας και του περήφανου λαού της.
Ένα «Όχι»  σε αυτούς που προσπαθούν να ποδοπατήσουν τις αρχές της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης, της Ισότητας, της Αξιοπρέπειας και της Αξιοκρατίας.

Ένα «Όχι»  σε κάθε παρασκηνιακό συμφέρον εις βάρος του λαού της Ελλάδας.
Ένα  «Όχι» σε κάθε πρόκληση εκτός συνόρων και σε κάθε προσπάθεια υποταγής και υποτέλειας.
Ένα «Όχι» στην οικονομική εξόντωση των Ελλήνων και ιδιαίτερα των νέων.

Ένα «Όχι»  σε αυτούς που τολμούν να καταστρέφουν την Παιδεία και να καταλύουν το αναφαίρετο δικαίωμα στη Μόρφωση.
 Ένα «Όχι» σε αυτούς, που με τις πρακτικές τους και τις πολιτικές τους, ωθούν τους νέους στο εξωτερικό ή στην εξαθλίωση, ως θύματα της ολοένα και αυξανόμενης Ανεργίας.
Ένα «Όχι» και στους «δικούς μας» και στους «δικούς σας», και σε κάθε λογική στείρας κομματικοποίησης των πάντων. 
Ένα «Όχι»  σε όποιον δεν τολμά να αλλάξει τη νοοτροπία του, να γίνει καλύτερος πολίτης, να παραδειγματίσει το συνάνθρωπό του.
Ένα «Όχι»  σε όποιον νοιάζεται για το προσωπικό του όφελος στο παρόν και αδιαφορεί για το συνολικό καλό στο μέλλον. Γιατί, όταν λάβει μια θέση εξουσίας, το ίδιο θα πράττει εις βάρος μας.
Ένα «Όχι» σε όσους μας θέλουν συνένοχους.
Ένα «Όχι» σε όποιον είναι συνένοχος.
Ένα «Όχι» και στον ίδιο μας τον εαυτό, διότι «όστις αναμάρτητος, πρώτος το λίθο βαλέτω». Επομένως, πριν λιθοβολήσουμε και αναθεματίσουμε τα πάντα, πρέπει να σκεφτούμε, να αναλογιστούμε και να συνειδητοποιήσουμε και τις ατομικές μας ευθύνες. Να έχουμε καθαρή, αλλά όχι ήσυχη τη συνείδησή μας. Πολύ καιρό τώρα η ΟΝΝΕΔ Τρικάλων και οι νέοι της, εφιστούν προσοχή, σύνεση και «Όχι» εφησυχασμό. Δε θα χαριστούμε σε κανέναν.
Ένα «Όχι… πολλά «Όχι»… Και ένα «Ναι». «Ναι» στην αλλαγή. Μπορεί να μην έγινε χθες, αλλά αύριο θα είναι αργά. Σήμερα χαράζει η ελπίδα. Σήμερα να χαράξει η Ελλάδα.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου