Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ρεπό στην πρεμιέρα τα Τρίκαλα


- Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η κλήρωση του 5ου ομίλου της Εθνικής. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος τα Τρίκαλα έχουν ρεπό
- Αισιόδοξος ο Ξανθόπουλος για την πορεία των Τρικάλων  









Αναλυτικά το πρόγραμμα της ομάδας Τρίκαλα):

1η αγ.: Ρεπό
2η αγ.: Ολ. Κέρκυρας (εντός)
3η αγ. Οδυσσέας Νυδρίου (εκτός)
4η αγ. Κασσιώπη (εντός)
5η αγ: Πρέβεζα (εκτός)
6η αγ.: ΑΟΤ (εντός)
7η αγ.: Μεσολόγγι (εκτός)
8η αγ.: Αμφιλοχία (εντός)
9η αγ: Πίνδος Κόνιτσας (εκτός)
10η αγ: Φιλοθέη Άρτας (εκτός)
11η αγ.: Φιλιππιάδα (εντός)
12η αγ.: Θεσπρωτός (εκτός)
13η αγ.: Ομόνοια Πέτρας


Η πρεμιέρα του 5ου ομίλου


Ολυμπος Κέρκυρας-Αμφίλοχος
Πίνδος Κόνιτσας-ΑΕ Μεσολογγίου
Οδυσσέας Νυδρίου-Ομόνοια Πέτρας
Φιλοθέη Αρτας-ΑΟ Τρικάλων
ΑΟ Κασσιώπης-Θεσπρωτός
Εθνικός Φιλιππιάδας-Πρέβεζα
Ρεπό: Τρίκαλα 2011

Στόχος είναι το πρωτάθλημα, λέει ο Ξανθόπουλος



Η επίσημη παρουσίαση του Βασίλη Ξανθόπουλου, του νέου τεχνικού της ποδοσφαιρικής ομάδας των Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, στην αίθουσα τύπου του δημοτικού σταδίου. Ο Αγρινιώτης τεχνικός παραχώρησε παράλληλα και την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, που κατέκλυσαν την αίθουσα, όπου ξεκαθάρισε πως η άνοδος αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα.




Αναλυτικά τα όσα δήλωσε αρχικά ο Βασίλης Ξανθόπουλος:

Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε μία ομάδα όπως τα Τρίκαλα και βλέπω ότι και δημοσιογραφικά υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και αυτό είναι σημαντικό αν λάβουμε υπόψιν μας την κατηγορία όπου θα παίζει η ομάδα, παράλληλα όμως διατηρεί δίχως καμία αλλοίωση τα χαρακτηριστικά της, γιατί είναι μία ομάδα που και κόσμο έχει και ενδιαφέρον παρουσιάζει για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Ζαχόπουλο που με επέλεξε, γιατί όπως ξέρετε υπάρχει τεράστια ανεργία και στους προπονητές. Αυτό με τιμά ιδιαιτέρως , γιατί ανεβαίνουν και οι στόχοι ενός προπονητή σε μία ομάδα, όπως τα Τρίκαλα. Γιατί όταν είσαι σε μία μικρή ομάδα δεν υπάρχουν και οι ανάλογοι στόχοι. Για μένα τα Τρίκαλα αποτελούν μία πρόκληση. Ως προπονητής ξεκίνησα από τον Παναιτωλικό, ήμουν στα Γιάννενα, αλλά λόγω υπηρεσίας δεν κατάφερα να έχω την ανάλογη εξέλιξη, διότι ήμουν και στην αστυνομία και αυτό αποτέλεσε εμπόδιο για μένα, διότι δεν μπορούσα να μετακινηθώ. Για μένα είναι λοιπόν μεγάλη πρόκληση, προκειμένου να κάνω ένα βήμα στην καριέρα μου αλλά πρωτίστως με ενδιαφέρει το να πάει η ομάδα καλά, να πετύχει το στόχο της, γιατί η ομάδα δεν είναι Ξανθόπουλος. Είναι η ομάδα της πόλης, που πονάνε πολλοί για αυτή. Θέλω να ευχαριστήσω και ολους εσάς, για τον τρόπο που με αντιμετωπίσατε. Δέχτηκα πολύ καλές κριτικές αφότου ήρθα εδώ από όλους και θα έλεγε ότι ήταν έξυπνη κίνηση της διοίκησης να με επιλέξει γιατί και περγαμηνές και εμπειρία έχω, αλλά και γνωρίζω καλά τον 5ο όμιλο και κατ’ επέκταση τις αντίπαλες ομάδες.
Σε ερώτηση αναφορικά με το αν η άνοδος αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα των Τρικάλων, ο κ. Ξανθόπουλος τόνισε:
Εγώ θα έλεγα ότι όταν είσαι σε μία ομάδα όπως τα Τρίκαλα κοιτάς παραπάνω. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες, τις οποίες γνωρίζετε καλύτερα από εμένα , δηλαδή αυτή η μεταβατική περίοδος που περνά η ομάδα, αφού από τη Σούπερλιγκα βρέθηκε στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Και εγώ αν ήμουν οπαδός της ομάδας αυτής, θα ήμουν αγανακτισμένος δε σας το κρύβω. Με τι κουράγιο να πάει κάποιος στο γήπεδο, όταν υπό άλλες συνθήκες θα έβλεπε φέτος τον Ολυμπιακό και τις άλλες ομάδες. Από κει και πέρα όμως δε σας το κρύβω ότι και στην κατηγορία αυτή η ομάδα έχει στόχο, προσανατολισμό και φιλοδοξίες, για να κάνει κάθε βήμα χωριστά και να φτάσει εκεί που πρέπει. Στόχο αποτελεί η άνοδος, αλλά οπωσδήποτε θα δω και την ομάδα πρώτα, τα παιδιά μπορεί να είναι καλύτερα και επειδή γνωρίζω και τον άλλο όμιλο, υπάρχουν ομάδες καλές και έμπειρες. Όπως για παράδειγμα η Φιλιππιάδα, μία δυνατή ομάδα που διατήρησε το ρόστερ της Γ’ Εθνικής, αλλά και η Κασσιόπη, το Μεσολόγγι που ενισχύθηκαν ιδιαίτερα. Τίποτα λοιπόν δε θα είναι εύκολο και να ξέρετε ότι θα αντιμετωπιστούμε ως Τρίκαλα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και πιστεύω ότι τα σημάδια της δουλειάς μου θα φανούνε από την Κυριακή κιόλας και εγώ και οι παίκτες μου χρειαζόμαστε υπομονή και χρόνο, ώστε η ομάδα να έχει μία καλή πορεία στο ξεκίνημα, γιατί και τον Ιανουάριο θα γίνουν κάποιες προσθήκες και σας λέω ότι γενικός στόχος είναι το πρωτάθλημα, δίχως άλλη σκέψη. Αλλιώς δε θα ερχόμουνα.

Σε ερώτηση αναφορικά με το αν ένα καλό ξεκίνημα θα δώσει ώθηση στην ομάδα για τη συνέχεια, ο Αγρινιώτης τεχνικός δήλωσε:
Είναι σημαντικό να έχουμε ένα καλό ξεκίνημα. Γιατί αν δεν ξεκινήσεις καλά, απογοητεύεται και ο κόσμος. Πιστεύω ότι αν πάμε καλά στην αρχή θα έχουμε όλες τις δυνατότητες να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση, όπως εμείς θέλουμε. Γιατί όπως είναι τα πράγματα είναι κάπως συντηρητικά, όσον αφορά το πώς θα παρουσιαστεί από τη μία στιγμή στην άλλη η ομάδα και αγωνιστικά και ψυχολογικά.

Εν συνεχεία ο κ. Ξανθόπουλος, κλήθηκε να αξιολογήσει τους αντιπάλους των Τρικάλων στον 5ο όμιλο:
Όπως σας είπα είναι δύσκολες ομάδες. Η Κασσιόπη έχει μία δυναμική, καθώς έχει αποκτήσει καλούς έμπειρους παίκτες. Το Μεσολόγγι έχει κάνει καλές κινήσεις και αυτό. Το καλύτερο υλικό πιστεύω πως θα έχει η Φιλιππιάδα, διαθέτοντας και παίκτες που έπαιζαν στον ΠΑΣ Γιάννενα, απλά εκεί υπάρχουν άλλα προβλήματα. Θα πρέπει να είμαστε λοιπόν προσεκτικοί. Εμείς θα κοιτάξουμε την ουσία, αλλά και το θέαμα στο παιχνίδι μας. Εμένα μου αρέσει περισσότερο το θέαμα, αλλά και το αποτέλεσμα.

Τέλος, ο προπονητής των Τρικάλων, ερωτήθηκε για το αν οι παίκτες του έχουν κατανοήσει το ότι θα αγωνίζονται πλέον σε μία μεγάλη ομάδα, για να απαντήσει ως εξής:
Αυτό είναι στην ψυχολογία και την προσωπικότητα του κάθε ποδοσφαιριστή. Βέβαια οφείλουμε και εμείς να τους δώσουμε να καταλάβουν σε ποια ομάδα βρίσκονται. Οφείλουν όμως οι παίκτες να κατανοήσουν τα βάρη που έχουν να τραβήξουν, αλλά και το πώς θα ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις αυτές. Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Είναι και θέμα δουλειάς.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου