Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Με το σύνθημα «αγπάμε τα ζώα» γιορτάστηκε στο Γ΄ Βρεφονηπιακό Σταθμό Δήμου Τρικκαίων, η Παγκόσμια Ημέρα για την Προστασία των Ζώων


Με το σύνθημα: « Αγαπάμε τα ζώα », πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, εκδήλωση στον Γ΄ Βρεφονηπιακό Σταθμό του  Ο.Α.Π.Κ.ΦΑ Δήμου Τρικκαίων «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» στα πλαίσια του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.





Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ’ ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε η γιορτή διευρύνθηκε και αγκάλιασε όλα τα είδη του ζωικού Βασίλειου.

Και επειδή πιστεύουμε, ότι η προστασία των Ζώων είναι πάνω απ’ όλα δείγμα πολιτισμού , με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας  Ζώων, ο Γ’ Βρεφονηπιακός Σταθμός του ΟΑΠΚΦΑ Δήμου Τρικκαίων «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» πραγματοποίησε εορταστική εκδήλωση με θέμα « Το πανηγύρι των Ζώων » για να διασκεδάσουμε όλοι αλλά και για να μάθουμε.



Τα παιδιά του τμήματος των προνηπίων του Γ’ Βρεφονηπιακού Σταθμού, με το σύνθημα «Αγαπάμε τα Ζώα », είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν την σχετική διδακτική ενότητα μέσα από δραστηριότητες που καλλιεργούν τη φαντασία και διασκεδάζουν.

Έμαθαν για τα κατοικίδια ζώα, για τα ζώα του δάσους, αλλά και για τα άγρια ζώα της ζούγκλας το οποία πια δεν τους προκαλούν φόβο. Γνώρισαν τον παράξενο τρόπο ζωής τους, το πλούσιο και ξεχωριστό για το καθένα φυσικό περιβάλλον, την θέση τους στον κόσμο της φύσης αλλά και τους σοβαρούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν σήμερα.

Ενημερώθηκαν πώς να φροντίζουν και να προστατεύουν ένα ζωάκι και πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε για να μην προκαλούμε κινδύνους στα ζώα.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό παρουσίασε τις ελληνικές και τις παγκόσμιες οργανώσεις που έχουν σκοπό την προστασία των ζώων και της φύσης γενικότερα και μίλησαν για τον αγώνα που δίνουν για να μην εξαφανιστούν σπάνια είδη ζώων και πουλιών από τον πλανήτη.

Ιδιαίτερα ευχάριστο ήταν το «Πανηγύρι των Ζώων» όπου τα παιδιά διάλεξαν και ζωγράφισαν ένα ζώο που αγαπούν, και με την καθοδήγηση των νηπιαγωγών έφτιαξαν διάφορες χειροτεχνίες  έτσι όπως αυτά φαντάζονται τα ζώα και το κόσμο τους.  Ακόμα συμμετείχαν σε κινητικά και μιμητικά παιχνίδια όπου όλοι διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με χορό και τραγούδια προκαλώντας στα παιδιά  ιδιαίτερα συναισθήματα φιλίας για τα ζώα  και αξέχαστες εντυπώσεις!!!




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου