Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Βάσω, Λούκα και Μιλένα εξαπολύουν πυρά κατά Βενιζέλου και κυβέρνησης


newpost
«Θηλυκά βέλη» δέχτηκαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος και η κυβέρνηση στη συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Τομέων  Εργασίας και Οικονομικών, για το πολυνομοσχέδιο και για την οικονομική πολιτική, αφού...




 ...Βάσω Παπανδρέου, Λούκα Κατσέλη και Μιλένα Αποστολάκη εξέφρασαν με γλαφυρό τρόπο τη δυσαρέσκεια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Παπανδρέου, με αιχμηρό ύφος, επεσήμανε στον κ. Βενιζέλο ότι το πολυνομοσχέδιο χρειάζεται αλλαγές, αλλιώς έτσι όπως είναι μπορεί και να μην ψηφισθεί. Ανέφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα πως δεν μπορεί αυτοί που έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ να πληρώνουν αναλογικά λιγότερους φόρους από άλλους με μικρότερα εισοδήματα. Εντύπωση προκαλεί η τοποθέτηση της κυρίας Παπανδρέου η οποία ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες υπουργών της τελευταίας δεκαετίας και «να πάει επιτέλους ένας πολιτικός στη φυλακή». Τέλος, ζήτησε την άμεση κατάργηση 77 οργανισμών που ιδρύθηκαν κατά την τελευταία διετία. Σημειώνεται ότι η κ. Παπανδρέου σε τις προηγούμενες μέρες είχε «δείξει» την επιλογή των εκλογών στον κ. Βενιζέλο.

Από την πλευρά της, η κυρία Λούκα Κατσέλη παρουσίασε ενημερωτικό σημείωμα, όπου, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι «η απότομη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα από 10%-30%, θα αφαιρέσει, σύμφωνα με υπολογισμούς, 4,5 - 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ από την ελληνική οικονομία, δηλαδή μείωση κατά 2,09% - 6,26% του ΑΕΠ. Επομένως, η ύφεση που προβλέπεται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2012 (-2,5%) θα ξεπεράσει με συντηρητικές εκτιμήσεις το -5%».


newpost



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου