Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Για το Κέντρο Μάνας και Παιδιού και την έλλειψη αγροτικού γιατρού στο Γενέσι.


Το θέμα της κατάστασης που επικρατεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, στο Κέντρο Μάνας και Παιδιού του ΙΚΑ καθώς και η  έλλειψη αγροτικού γιατρού στο Δ.Δ. Γενεσίου του Νομού Τρικάλων αποτελούν το αντικείμενο των αναφορών που προώθησε στη Βουλή ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην Υφυπουργός Ν. Λέγκας.






Ειδικότερα, στην πρώτη αναφορά προς τον κ. Κουτρουμάνη για το θέμα του Κέντρου Μάνας και Παιδιού του ΙΚΑ Τρικάλων, στην οποία επισυνάπτεται σχετικό δημοσίευμα, τονίζεται ότι η κατάσταση του κτιρίου, λόγω της φθοράς και της κακής συντήρησής του, ελλοχεύει κινδύνους για την υγεία των ασφαλισμένων. Επισημαίνεται δε ότι πρόκειται για μια υπηρεσία την οποία επισκέπτονται καθημερινά βρέφη, μητέρες και έγκυες γυναίκες.

Η δεύτερη αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνεται προς τον κ. Α. Λοβέρδο και αφορά την έλλειψη αγροτικού γιατρού στο Δ.Δ. Γενεσίου Τρικάλων. Στην αναφορά, στην οποία επίσης επισυνάπτεται δημοσίευμα του τοπικού τύπου, τονίζεται ότι- παρά το σχετικό αίτημα του τοπικού συμβουλίου- επί τρείς μήνες οι κάτοικοι παραμένουν χωρίς γιατρό εξαιτίας της λήξης και μη ανανέωσης της σύμβασης του προηγούμενου γιατρού.

Υπογραμμίζεται ότι οι περισσότεροι από τους 450 μόνιμους κατοίκους είναι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι οι οποίοι αναγκάζονται να μετακινούνται στα Τρίκαλα ή στο πλησιέστερο κέντρο υγείας για να εξυπηρετηθούν.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου