Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Νέα δράση από την «Ομάδα Εθελοντισμού» του Τομέα Υγείας του Δήμου Πύλης Τρικάλων


Πραγματοποιήθηκε σήμερα από νοσηλεύτριες της ομάδας εθελοντισμού του Δήμου Πύλης - Τομέας Υγείας, η 2η εθελοντική δράση.







Τα μέλη της ομάδας εθελοντισμού, μετέβησαν στο ΚΑΠΗ του Αγίου Βησσαρίωνος καθώς και σε οικίες ασθενών οι οποίοι δεν μπορούσαν να προσέλθουν στο ΚΑΠΗ και υπήρξε ομιλία για την αρτηριακή πίεση, για την διαχείριση και τεχνική μέτρησης καθώς και μέτρηση σακχάρου και αρτηριακής πίεσης σε κατοίκους της συγκεκριμένης τοπικής κοινότητας.


Συμμετείχαν σε αυτή την εθελοντική δράση οι νοσηλεύτριες Κατερίνα Γιαννίκα , Μαρία Τζάνη και η εθελόντρια Ελένη Ζέρβα, ενώ μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια και δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήσεις των κατοίκων.

Ο Αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Πύλης Ιωάννης Κουτσονάσιος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «Είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας να υπάρχουν άτομα που με μεγάλο ζήλο εθελοντικά και μόνο να θέλουν να προσφέρουν στο συνάνθρωπο.

Από την πρώτη στιγμή δημιουργήθηκε στον Δήμο μας  μια αξιόλογη εθελοντική ομάδα του τομέα υγείας που ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμη να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Θα πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε κάθε εθελοντική προσπάθεια διότι μία κοινωνία πολιτών μπορεί να έχει πολλές μορφές, διάφορες όψεις, αλλά ο εθελοντισμός είναι σίγουρο ότι συγκαταλέγεται στην κορυφή και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της. Οι δράσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και σε άλλες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Πύλης».


trikalanews.gr



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου