Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Οι Γερμανοί που... "ξανάρχονται"


Η κυβέρνηση εμφανίζει ως σωτήρες τους γερμανούς καπιταλιστές που καταφθάνουν για να ληστέψουν και να αρπάξουν για δικό τους λογαριασμό, όσα περισσότερα μπορούν, από τη μόνιμη πτώχευση του λαού και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.





Οι γερμανοί «επενδυτές» των διαφόρων Siemens, όπως και τα άλλα μονοπώλια, ανεξάρτητα από εθνική προέλευση, θέλουν εργαζόμενους που θα δουλεύουν για ένα ξεροκόμματο. Κράτος και υποδομές να είναι στην υπηρεσία τους, ορυκτός και φυσικός πλούτος στο έλεός τους.

     

Το γερμανικό κεφάλαιο έχει βάλει στο μάτι πρώτα απ’ όλα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την εκμετάλλευση και ανακύκλωση των σκουπιδιών, τον τουρισμό. Σκοπεύουν να δεσμεύσουν για φωτοβολταϊκά τεράστιες εκτάσεις υψηλής παραγωγικότητας και αναγκαίες για την αγροτική παραγωγή. Θα συγκεντρώσουν στα χέρια τους τη λεγόμενη πράσινη ενέργεια που θα στοιχίζει πανάκριβα στο λαό.
 
    

Ο λαός δεν πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε εκμεταλλευτές και ληστές του πλούτου του. Από αυτή την ανάπτυξη, τις επενδύσεις του κεφαλαίου, γερμανικού, ελληνικού ή οποιουδήποτε άλλου, ο λαός έχει να κερδίσει μόνο εξαθλίωση και η χώρα παραπέρα υπονόμευση των παραγωγικών της δυνατοτήτων. Η μόνη ανάπτυξη που είναι υπέρ του λαού και υπέρ της χώρας είναι αυτή που μπορεί να διασφαλίσει η λαϊκή εξουσία, η κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, της ενέργειας, του ορυκτού πλούτου και η αξιοποίησή τους με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό, με αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. 




ΤΡΙΚΑΛΑ 09/10/2011                             
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου