Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Παρουσίαση βιβλίου στα Τρίκαλα - Lucas Marmaduke, Γένεσις 1:26


Εκδόσεις λογείον – Βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος
Την Πέμπτη 23 Ιουνίου και ώρα  9.00 θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Lucas Marmaduke, Γένεσις 1:26, που κυκλοφόρησε από τις Τρικαλινές εκδόσεις λογείον, στο art-café Νάρκισσος







Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ηλίας Κεφάλας, ποιητής-κριτικός λογοτεχνίας, η Λέλα Κατεχάκη, δημοσιογράφος και ο συγγραφέας.

 Τι συνέβη στον πρωταγωνιστή του βιβλίου «Γένεσις 1:26» του Lucas Marmaduke; Η ρουτίνα και το άγχος της καθημερινότητας, η αναγκαστική υιοθέτηση μη επιθυμητών ρόλων, τα ψεύτικα πρόσωπα που οι άνθρωποι φοράμε κάθε μέρα, σε συνδυασμό με τον τυχαίο θάνατο μιας νεαρής κοπέλας απ’ τις ρόδες του αυτοκινήτου του είχαν ως αποτέλεσμα να απελευθερώσουν ένα άλλο κομμάτι του, ένα κομμάτι που υπήρχε πάντα μέσα του αλλά περίμενε το κατάλληλο έδαφος για να φανερωθεί. Ο ήρωας αποδέχτηκε τελικά το άλλο πρόσωπο, που αντίκριζε κάθε πρωί στον καθρέφτη και τον φόβιζε μέχρι θανάτου: το πρόσωπο του δολοφόνου! Μήπως τελικά και όλοι εμείς κρύβουμε βαθιά μέσα μας έναν άγνωστο εαυτό; Ή κρυβόμαστε από αυτόν;

Η ύπαρξη αυτών των έντονων συναισθημάτων αποτελούν χάρισμα και ταυτόχρονα κατάρα για τα ανθρώπινα όντα, τη δύναμη και την αδυναμία τους. Οι άνθρωποι ισορροπούμε σε μια λεπτή κλωστή η οποία αντιπροσωπεύεται από: έρωτες, πάθη, μίση, αγάπες, πόνο, θυμό, αξίες, «πιστεύω», αίσθηση δικαίου-άδικου, αίσθηση του ανήκειν, αισθήματα κατωτερότητας, φθόνο, αγωνία, μοναξιά.

Όταν όμως αυτή η κλωστή σπάσει ή ο άνθρωπος χάσει την ισορροπία του, τότε πέφτει στο κενό της απελπισίας και της μάχης να μαζέψει τα κομμάτια του. Μα αν αυτά τα κομμάτια δε συναρμολογηθούν σωστά, τότε είναι πολύ πιθανόν, ότι το άτομο που θα επιβιώσει δε θα είναι πια το ίδιο. Θα είναι απλά κάποιος που θα του μοιάζει.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου