Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΝΟΔΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Πάλι λαγούς με πετραχήλια μας τάξανε...

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Ο κ. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ





Ως μνημείο αμετροπρέπειας μπορεί να χαρακτηριστεί η τοποθέτηση του Υφυπουργού Υποδομών, από την Καλαμπάκα, ότι η Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την έξοδο από την ύφεση και την οικονομική κρίση που μαστίζει τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας.
Επανέλαβε τη γνωστή “καραμέλα” του ΠΑΣΟΚ ότι για όλα φταίει η προηγούμενη Κυβέρνηση και υποσχέθηκε λαγούς με πετραχήλια για την υλοποίηση των έργων υποδομής που αφορούν την περιοχή της Καλαμπάκας αλλά και όλο το Νομό Τρικάλων.

   
Αλήθεια πως έφθασε ο κ. Μαγκριώτης στην Καλαμπάκα ; Από την Εθνική Οδό Τρικάλων – Λάρισας, όπου ο αριθμός των ανθρώπινων θυμάτων από τα τροχαία δυστηχήματα είναι μεγαλύτερος από το συνολικό αριθμό των χιλιομέτρων της απόστασης ή μέσω της Εγναντίας οδού και της παράκαμψης Γρεβενών – Καλαμπάκας που θυμίζει επαρχιακή οδό κράτους της νοτιοδυτικής Αφρικής; Η γενικόλογη τοποθέτησή του, θυμίζει εποχές που ο αλήστου μνήμης ΥΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης εγκαινίαζε μακέτες εργών και η ασυνέπεια λόγων και έργων έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.


   
Εκείνο που δεν είπε ο κ. Μαγκριώτης είναι πως θα υλοποιηθούν όλα αυτά που εξαγγέλθηκαν όταν οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει με την ψήφιση του Μνημονίου δεν μας επιτρέπουν να ελπίζουμε σε καμία οικονομική ανάπτυξη. Δεν έχει αντιληφθεί ο κ. Υφυπουργός ότι ουσιαστικά έχουμε ιδιότυπη στάση πληρωμών από το Δημόσιο και ότι κανένας εργολάβος ή προμηθευτής δεν πληρώνεται από το χρεωκοπημένο κράτος, όπως επίσης δεν επιστρέφεται ΦΠΑ στις επιχειρήσεις και δεν εξοφλείται καμμία οφειλή του Κράτους προς τους πολίτες. ¨

Οσα χρήματα συγκεντρώνονται μέσω της άγριας φορολογίας διοχετεύονται στο εξωτερικό χρέος, αυξάνοντας συνεχώς το εσωτερικό χρέος και την φτώχεια στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

   
Η χρεωκοπημένη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και η τυφλή υποταγή στις επιταγές της Τρόϊκας και του μνημονίου, που δεν μπήκε καν στον κόπο να διαπραγματευτεί ο Πρωθυπουργός “του λεφτά υπάρχουν”, οδηγούν στην εξαθλίωση τα λαϊκά στρώματα, τα οποία στρέφονται σταθερά προς την μοναδική αξιόπιστη λύση για την έξοδο από την κρίση και την οικονομική ύφεση, μία νέα Κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

Η πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου δεν πρόκειται να αργήσει, και η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα, μίας κυβέρνησης που πρόδωσε την εμπιστοσύνη που της έδειξαν οι πολίτες, περισσότερο από κάθε άλλη. Καληνύχτα σας κ. Μαγκριώτη,... οι εποχές άλλαξαν αλλά εσείς περί άλλων τυρβάζετε....

ΝΟΔΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου