Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Στην εποχή του... γρήγορου ίντερνετ κανάλι εστία μόλυνσης εντός της κοινότητας Λόγγου Τρικάλων


Εικόνα δεκαετιών του ΄50 και ΄60 παρουσιάζουν αρκετά σημεία των τοπικών κοινοτήτων του διευρυμένου πλέον Δήμου Τρικκαίων, εικόνα βέβαια που σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογείται να υπάρχει στην εποχή του γρήγορου ίντερνετ!






Παρωδία λοιπόν θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος το γεγονός, ότι εντός της κατοικημένης περιοχής του Λόγγου, σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια, κατά μήκος του χωριού, ένα κεντρικό ανοιχτό κανάλι ομβρίων υδάτων, λόγω του μη καθαρισμού του εδώ και πάρα πολλά χρόνια, πλέον συγκρατεί σε πολλά σημεία του τα νερά στάσιμα και γίνεται εστία μόλυνσης για ολόκληρο το χωριό.

Το πρόβλημα κορυφώνεται από το γεγονός ότι μέσα στο κανάλι, πετιούνται και ακάθαρτα ύδατα, από αποχετεύσεις σπιτιών.


Η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο δήλωσε στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λόγγου κ. Θανάσης Αντωνίου, καθώς οι συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις των τελευταίων μηνών, έχουν δημιουργήσει οργιώδη βλάστηση εκατέρωθεν των πλευρών του καναλιού, η οποία σε συνδυασμό με τα λιμνάζοντα ακάθαρτα ύδατα, επιτρέπουν σε πληθυσμούς κουνουπιών και εντόμων γενικότερα, να βρίσκουν καταφύγιο εντός του καναλιού και κατ’ επέκταση, να δημιουργείται εντός του χωριού μια σοβαρότατη εστία μόλυνσης για όλη την κοινότητα.

«Το πρόβλημα δεν είναι σημερινό. Το κανάλι δεν καθαρίστηκε ποτέ. Ως πρόεδρος της κοινότητας και στον Καποδιστριακό Δήμο Εστιαιώτιδας, είχα θέσει επανειλημμένως το πρόβλημα στον τότε Δήμαρχο. Οι εισηγήσεις υπάρχουν στα πρακτικά. Ποτέ όμως δεν έγινε τίποτα.

Ελπίζω ότι ο Δήμαρχος Τρικκαίων, ως επιστήμονας- γιατρός θα κατανοήσει την δυσμενή κατάσταση την οποία ζει το χωριό μας εξαιτίας αυτού του γεγονότος, και θα προβεί στον καθαρισμό του καναλιού πριν πιάσουν οι ζέστες του καλοκαιριού», λέει ο κ. Θανάσης Αντωνίου.

Της Λέλας Κατεχάκη

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου