Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

«Ποιο; Το Ρίζωμα; Εγώ μία ψήφο πήρα από εκεί!».


Ο Αντιδήμαρχος και η καρέκλα που ήθελε... ο Λάππας !
Λουβιτάκης Βασίλης πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ριζώματος: "Στέλνουν τα φορτηγά να μαζεύουν τις καρέκλες από τα πρώην δημαρχεία για να βάλουν κάποιοι τους… πισινούς τους να καθήσουν καλύτερα"







"Εδώ πέρασε μέσα από το χωριό πριν από μερικές μέρες, ένα φορτηγό που μετέφερε τα έπιπλα του πρώην δημαρχείου Παραληθαίων στον Δήμο Τρικκαίων και όλο το χωριό είδε στην καρότσα του… να μεταφέρει ακόμα και την καρέκλα από το γραφείο που κρατήσαμε για να λειτουργεί η τοπική μας κοινότητα!
Οι χωριανοί ρώτησαν:
Που πάτε την καρέκλα; Και εκείνοι που την μετέφεραν επικαλέστηκαν το όνομα του Δημάρχου: «Την θέλει ο Λάππας» απάντησαν.

Η καρέκλα όμως βρίσκεται σήμερα στο γραφείο του κ. Θόδωρου Σπανού!

Κανένας δεν πίστεψε ότι ο Δήμαρχος θα έφτανε σε αυτό το σημείο, παρόλα αυτά, ακόμα, όλο το χωριό σχολιάζει αυτή την αρπαγή... που έγινε χρησιμοποιώντας το όνομα του Δημάρχου… για να εξυπηρετηθεί  κάποιος αντιδημάρχος!


Τα  χωριά μας βρίσκονται έρμαια της τύχης τους λόγω της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής για ουσιαστική βοήθεια. Τι να πει κανείς όταν πρόεδρος τοπικής κοινότητας χτυπάει την πόρτα αντιδημάρχου για να τον ενημερώσει για τα προβλήματα και ακούει:

«Ποιο; Το Ρίζωμα; Εγώ μία ψήφο πήρα από εκεί!».


Όλα για μια καρέκλα; Αυτά είναι! Αυτή είναι η ζωή μας στα χωριά, τις τοπικές κοινότητες του διευρυμένου Καλλικρατικού Δήμου Τρικκαίων όπως λένε.

Έτσι καταντήσαμε, να βγαίνουμε στο χωριό και να ντρεπόμαστε να κοιτάξουμε τους χωριανούς στα μάτια, όχι γιατί δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα – ο κόσμος ξέρει ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που θέλουν χρόνο και χρήμα για να λυθούν και δείχνει κατανόηση – δεν ανέχεται όμως την κοροϊδία.

Όχι να μην μπορείς να λύσεις απλά προβλήματα καθημερινότητας και από την άλλη να στέλνεις τα φορτηγά να μαζεύουν τις καρέκλες από τα πρώην δημαρχεία για να βάλουν κάποιοι τους… πισινούς τους να καθήσουν καλύτερα.

Εμείς ενδιαφερόμαστε να λύσουμε προβλήματα των κοινοτήτων και εκείνοι να λύσουν δικά τους προσωπικά προβλήματα». 


Και συνεχίζει:

«Ο κόσμος βλέπει και ξέρει, αλλά δεν μιλάει. Φοβάται; Δεν ξέρω. Έχει προβλήματα και δεν τα εκφράζει. Πιστεύει αφενός ότι δεν πρόκειται να λυθούν και αφετέρου φοβάται να εκτεθεί».



Λόγια του προέδρου της τοπικής κοινότητας στο Ρίζωμα, κ. Λουβιτάκη Βασίλη, ενός νέου και ιδεολόγου ανθρώπου, που ασχολείται πρώτη φορά με την ενασχόληση των κοινών και την τοπική αυτοδιοίκηση.


Επιλέξαμε, από την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξής του (για το αφιέρωμα της εφημερίδας μας στις τοπικές κοινότητες), οι παρακάτω δηλώσεις του, να αποτελέσουν ξεχωριστό άρθρο, για τρεις σημαντικούς, κατά την άποψή μας λόγους.

α) Η λέξη «φοβάται» που ακούσαμε, πιστεύουμε ότι κυριαρχεί πλέον ευρέως στην ελληνική κοινωνία. Ο κόσμος φοβάται το αύριο, φοβάται για την δουλειά του, φοβάται για τα παιδιά του, φοβάται ακόμα και για τις αρχές της Δημοκρατίας.

Άρα είμαστε ηθικά υποχρεωμένοι να μεταφέρουμε όλες τις απόψεις.

β) Πιστεύουμε ότι πλέον η ελληνική κοινωνία, πρέπει επιτέλους να κάνει θαρραλέα βήματα για να ξεφύγει από την λογική της «καρέκλας», ένα κατεστημένο που άνθησε μεταπολιτευτικά και μας οδήγησε στο σημερινό πολιτικό-κοινωνικό-οικονομικό ευτελισμό.

Ένα κατεστημένο… που δεν μπόρεσε να «σπάσει»(και από τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας)… ούτε προς χάρη του εθνικού συμφέροντος… μπροστά στην σοβαρότερη απειλή που ζει η χώρα μας από την εποχή της μεταπολίτευσης

γ) Ο παλμός μια χώρας, χτυπάει εκτός από το κέντρο της, στην περιφέρειά της… και στις περιφέρειες της περιφέρειας… και βρίσκεται στα στόματα απλών και καθημερινών ανθρώπων.

«Έχει περάσει μισός χρόνος και έχουμε συναντηθεί όλοι οι πρόεδροι με την δημοτική αρχή, μόνο μια φορά στην αρχή της θητείας.  Στήριξη στην λύση των προβλημάτων μας δεν έχουμε, είτε αυτά έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα, είτε με χρόνια σοβαρά προβλήματα.

Οι πιο πολλοί μπήκαμε στον συνδυασμό χωρίς την θέλησή μας. Παρακινηθήκαμε να βοηθήσουμε, πιστέψαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε αφού ο κ. Λάππας είναι ένας άνθρωπος με ηθική, καλή και ανιοδελή διάθεση, τώρα όμως βρισκόμαστε μπρος σε τεράστια προβλήματα κατανόησης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στις τοπικές κοινότητες, από ανθρώπους που βρίσκονται γύρω από τον δήμαρχο.


Λέλα Κατεχάκη - Ενεργός Πολίτης




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου