Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Λόγγος, Κεφαλόβρυσο - Αφιέρωμα στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων


Το αφιέρωμα για την ανάδειξη των βασικότερων προβλημάτων των 32 τοπικών κοινοτήτων του Καλλικρατικού Δήμου Τρικκαίων συνεχίζεται




Σήμερα φιλοξενούνται οι δηλώσεις των προέδρων Λόγγου και Κεφαλόβρυσου – και τα θέματα καθημερινότητας, όπως καθαριότητα, αποκομιδή σκουπιδιών, κόψιμο χόρτων, ηλεκτροφωτισμός, ευπρεπισμός πλατειών, παιδικών χαρών, γηπέδων, αύλειων χώρων σχολείων κ.α, βρίσκονται πρώτα στην λίστα των προέδρων. Στις επί τόπου επισκέψεις μας στα χωριά, πέρα από τους προέδρους, οι κάτοικοι δεν σταματούν να μιλούν – συχνά αγανακτισμένοι – για τη δύσκολη καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν. 

Λόγγος
Πρωταρχικό θέμα ο καθαρισμός του καναλιού


Αθανάσιος Αντωνίου (πρόεδρος τοπικής κοινότητας)

* «Βασικότερο πρόβλημα του χωριού μας είναι η καθαριότητα γενικότερα, από το κόψιμο των χορταριών, μέχρι τον καθαρισμό των καναλιών ομβρίων υδάτων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Λόγγος σήμερα, είναι το ακαθάριστο κανάλι ομβρίων υδάτων που περνά μπροστά από το γήπεδο και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια.

* Δεύτερο έρχεται το πρόβλημα των άκοπων χορταριών, που συχνά φτάνουν το ενάμιση μέτρο, τα οποία αν δεν κοπούν και ξεραθούν με τις ζέστες που έρχονται, το χωριό κινδυνεύει να γίνει παρανάλωμα του πυρός. Ήδη έχουμε ενημερώσει τους αγρότες, να μαζέψουν από τα χωράφια της περιφέρειας, όλα τα γεωργικά μηχανήματα (αλέτρια, σκαλιστήρια, δισκόσβαρνες, πλατφόρμες κ.α) για να μπορέσουμε να τα κόψουμε έστω και μόνοι μας, ο καθένας με ότι μηχάνημα έχει. Όλο το χωριό φοβάται ότι σε καμιά εικοσαριά μέρες που θα ξεραθούν τα χορτάρια, ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι ορατός, έστω από ένα αποτσίγαρο, γιατί το χωριό είναι πολύ κοντά στην περιφέρεια.

 * Τρίτο είναι το θέμα της περιφερειακής οδού που πρέπει να γίνει έξω από το χωριό, διότι ο υπάρχον δρόμος που περνάει μέσα από το χωριό, χρησιμοποιείται από φορτηγά, νταλίκες και Ι.Χ αυτοκίνητα, ως παρακαμπήρια οδός μεταξύ της εθνικής οδού Τρικάλων-Λάρισας, με την Τρικάλων-Καρδίτσας. Αυτό το γεγονός δημιουργεί πολλά προβλήματα με κυριότερα τους κινδύνους ατυχημάτων και την καταστροφή του οδοστρώματος από τα βαρέα αυτοκίνητα, καταστροφή που με την σειρά της, δημιουργεί κινδύνους ατυχημάτων».



Κεφαλόβρυσο

Απαραίτητη η λειτουργία  Κ.Ε.Π

 Χαράλαμπος Ρεντζιλάς (πρόεδρος τοπικής κοινότητας)



* «Περάσαμε από τον Καποδίστρια στον Καλλικράτη, με την ελπίδα να σταματήσουν τα κακώς κείμενα, αλλά είναι διάχυτη η αίσθηση του κόσμου, πέντε μήνες τώρα, ότι ο τόπος τους υποβαθμίζεται. Τα βασικό πρόβλημα της τοπικής μας κοινότητας, είναι η καθημερινότητα του πολίτη (καθαριότητα, αποκομιδή σκουπιδιών, κοπή χόρτων, φωτισμός κ.α).




* Δεύτερο μεγάλο θέμα είναι η έλλειψη Κ.Ε.Π στην περιοχή μας, γεγονός που σημαίνει ότι μια δημοτική υπάλληλος, εξυπηρετεί 4.000 κατοίκους της διευρυμένης κοινότητας Φαλώρειας.
* Τέλος το κτήριο του Δημαρχείου που άρχισε να φτιάχνεται πριν από 2 χρόνια, αλλά ακόμη δεν έχει παραδοθεί καθώς χρειάζεται ελάχιστες εργασίες για να ολοκληρωθεί, με την ολοκλήρωσή του καλό θα ήταν, να αξιοποιηθεί ως υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων σε θέματα που άπτονται την γεωργία, όπως για παράδειγμα να στεγάσει το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού το σύνολο των κατοίκων της περιοχής ασχολούνται με την γεωργία.
* Όσον αφορά το θέμα του εθελοντισμού που ακούγεται τώρα τελευταία, οι κάτοικοι του Κεφαλόβρυσου είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν, αρκεί: α) η Δημοτική Αρχή να μην επαναπαυτεί και β) να τους δοθεί  η υλικοτεχνική υποδομή, όπως μηχανήματα που κόβουν τα χόρτα και καύσιμα για την λειτουργία τους, γιατί μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαμε δικά μας και βάζαμε από την τσέπη μας τα χρήματα για την βενζίνη».


Λέλα Κατεχάκη


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου