Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Στην Α2 Εθνική η Πράσινη Γωνιά Τρικάλων !!!


Ιστορική η χθεσινή ημέρα για το τρικαλινό μπάσκετ καθώς η γυναικεία ομάδα της Πράσινης Γωνιάς εξασφάλισε την άνοδό της στην Α2 Εθνική κατηγορία!!!







Είναι η πρώτη φορά μετά από 10 και πλέον χρόνια και την πάλαι ποτέ πανίσχυρη ομάδα του Δαναού που γυναικεία ομάδα των Τρικάλων καταφέρνει να μπει στα σαλόνια του αθλήματος.


Οι παίκτριες της Αθηνάς Τσακνή, δουλεύοντας σκληρά μέσα σε μόλις δυο χρόνια κατάφεραν κάτι που έμοιαζε για όλους… ακατόρθωτο. Να κερδίσουν μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα το πρωτάθλημα Θεσσαλίας και μέσα από τους αγώνες μπαράζ, έχοντας απέναντί τους τις πρωταθλήτριες
ομάδες των Ενώσεων της Βορείου Ελλάδος, ομάδες έμπειρες και με χρόνια παρουσία στο χώρο, την άνοδο στην Α2.


Απέδειξαν πως χωρίς πολλά και μεγάλα λόγια, αλλά μόνο μέσα από τη σκληρή δουλειά όλα μπορούν να κατακτηθούν. Πλέον το γυναικείο μπάσκετ στην πόλη μας αλλάζει επίπεδο και έρχεται στο προσκήνιο. «Να τελειώσουν οι αγώνες μπαράζ και μετά να πανηγυρίσουμε» δηλώνει η Αθηνά Τσακνή η οποία επιμένει να κρατά χαμηλούς τόνους καίτοι η άνοδος έχει πια εξασφαλιστεί, μετά και τη χθεσινή δεύτερη νίκη στα μπαράζ τη φορά αυτή επί του Κένταυρου Καλλικράτειας.


Οι παίκτριες της Πράσινης Γωνιάς εντυπωσίασαν και σε αυτό το παιχνίδι
και επιβλήθηκαν του Κένταυρου Καλλικράτειας με 35-49. Έπαιξαν το μπάσκετ που ξέρουν, εκπληκτική άμυνα για άλλη μια φορά, έτρεξαν πολλούς αιφνιδιασμούς και πάλι και προσέφεραν ξεχωριστές στιγμές. Στο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο ήταν και αναγνωριστικό, οι δυο ομάδες ήταν ισόπαλες 11-11.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «πράσινες» βελτιώθηκαν αισθητά και πήραν κεφάλι με 19-23.
Με ένα προβάδισμα 4 πόντων πήγαν στα αποδυτήρια. Και επιστρέφοντας έκαναν… επίδειξη δύναμης τρέχοντας ένα σερί 8-20(!) στο τρίτο δεκάλεπτο φτάνοντας τη διαφορά στους 16 πόντους και στο 27-43.

Στην τελευταία περίοδο ματαίως ο Κένταυρος προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα,
αφού οι παίκτριες της Πράσινης Γωνιάς δεν άφηναν με τίποτα την ευκαιρία που τους παρουσιαζόταν και έφτασαν στο τελικό 35-49.
Ο πρόεδρος της ομάδας Σάκης Τζιατζιάς σε δηλώσεις του δεν κρύβει την συγκίνησή του για το γεγονός ότι «μια ομάδα φίλων που ιδρύθηκε τον 1999 έφτασε σήμερα να πρωταγωνιστεί σε όλα τα τμήματα, αντρικό, ακαδημίες και φυσικά το γυναικείο τμήμα το οποίο μας χαρίζει την μεγαλύτερη επιτυχία. Νιώθουμε περήφανοι για τα κορίτσια της ομάδας μας και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε εξίσου σοβαρά
και στα σαλόνια της Α2 Εθνικής κατηγορίας».


Σήμερα το απόγευμα η Πράσινη Γωνιά αντιμετωπίζει στο κλειστό των Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη τον ΠΑΟΚ Δυτ. Μακ., και ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της την Πέμπτη απέναντι στην Κομοτηνή. Καίτοι δεν υπάρχει πίεση για τα αποτελέσματα πια, η Αθηνά Τσακνή ζητά νίκες για να τερματίσει η ομάδα σε αυτό το μίνι τουρνουά όσο γίνεται πιο ψηλά.


Για την ιστορία η σύνθεση και οι πόντοι της Πράσινης Γωνιάς στο σημερινό ματς:

ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΩΝΙΑ (Αθηνά Τσακνή): Τζιέρα, Κεφαλά, Μάτη, Τσουτσουμπή 2 , Σπυροπούλου 6 , Αλεξίου 6, Τσίπα, Καρδούλα 11, Αγγελάκη 5, Κοματσιούλη


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου