Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα – Είναι δικαίωμα


Να καταργηθούν οι πληρωμές στα νοσοκομεία
Πλήρης χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό 






Η κυβέρνηση είναι αδίστακτη. Η ολοήμερη λειτουργία των δημόσιων  νοσοκομείων που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, πρέπει να σημάνει συναγερμό για την εργατική τάξη, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους.


Οι εξελίξεις στον τομέα Υγείας είναι ραγδαίες.
Η ολοήμερη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως επιχειρήσεις που θα πουλάνε υπηρεσίες Υγείας, η δραστική περικοπή των παροχών από τα ασφαλιστικά ταμεία, η ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης, η μετατροπή των υγειονομικών σε ακόμη πιο φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό.
Θα μεγαλώσουν οι ήδη τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υγειονομικά υλικά.
Θα ανοίξει ο δρόμος για συγχώνευση – κλείσιμο νοσοκομείων, από τον Απρίλη, όπως ήδη ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.
•    Οι περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση και στις παροχές των ασφαλιστικών ταμείων θα έχουν σαν αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση των λαϊκών οικογενειών για ολοένα και πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας.
•    Οι περικοπές δεν γίνονται γιατί υπάρχει σπατάλη, αλλά για να εξοικονομηθούν κονδύλια στον κρατικό προϋπολογισμό.
Την ίδια στιγμή, που τσακίζουν τα λαϊκά δικαιώματα, η κυβέρνηση φροντίζει να διασφαλιστούν τα κέρδη των επιχειρηματιών. Ρυθμίζει την εξόφληση των υπερτιμολογημένων προμηθειών των 5 δισ. ευρώ στους προμηθευτές
Οι εταιρίες φαρμάκων το 2009 δηλαδή μέσα στην κρίση, αύξησαν τα κέρδη τους κατά 5,7%!!!! Αποδεικνύεται ότι όσο το φάρμακο και η έρευνα παραμένουν στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων και αποτελούν πηγή κέρδους, δεν μπορεί να διασφαλιστεί η δωρεάν παροχή ποιοτικών, αποτελεσματικών και ασφαλών φαρμάκων.
•    Πρόκειται για εξαπάτηση των εργαζόμενων ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι «θα υπάρξει γρηγορότερη εξυπηρέτηση» κι ότι «δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά οι εργαζόμενοι αφού πληρώνει το ταμείο».

Το Π.Α.ΜΕ. η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ  καλούμε τα συνδικάτα, τα πρωτοβάθμια σωματεία να προχωρήσουν σε Γεν. Συνελεύσεις,  σε ενημέρωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στις εργατικές συνοικίες γι΄ αυτές τις εξελίξεις.
Με αφορμή αυτών των εξελίξεων και ότι αυτά τα μέτρα για την Υγεία εφαρμόζονται και στο Νοσοκομείο του Νομού μας, προχωράμε σε διαμαρτυρία  στο Νοσοκομείο ,την Τετάρτη 19 Γενάρη και ώρα 8,00π.μ. 
•    Οργανώσουν την πάλη για να βάλουμε εμπόδιο σ΄ αυτά τα μέτρα, για να μην πληρώνουν ούτε 1 ευρώ οι εργαζόμενοι.
•    Για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της υγείας.
•    ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΘΕΙ   την  αντίληψη  ότι  οι εργαζόμενοι πρέπει  να  πληρώνουν  για  να  έχουν  περίθαλψη.
●    Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα υγείας πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία και την πρόνοια!

   
Οι Γραμματείες του Νομού μας:
ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ – ΟΓΕ - ΜΑΣ

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου