Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Ανοικτή εκδήλωση – συζήτηση του Συνασπισμού στα Τρίκαλα με Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιάννη Μπουρνούς


Η Νομαρχιακή Επιτροπή Τρικάλων του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ διοργανώνει τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στις 20:00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο «ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ», ανοικτή εκδήλωση –συζήτηση με θέμα:«Η σημερινή οικονομική κρίση και οι προτάσεις της Αριστεράς για την αντιμετώπισή της στην Ελλάδα και στην Ευρώπη»






Ομιλητές:
Ευκλείδη Τσακαλώτο, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και

Γιάννη Μπουρνούς μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και της Ε.Γ. του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.







ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεννήθηκε το 1960 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Από το 1965 μέχρι το 1993 έζησε στη Βρετανία όπου σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και του Sussex.
Δίδαξε επί τέσσερα χρόνια στο Πανεπιστήμιο του Kent. Aπό το 1993 ζει στην Ελλάδα.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά σε θέματα πολιτικής οικονομίας, μακροοικονομικής πολιτικής και φιλοσοφίας της οικονομικής επιστήμης.

Στις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου 2004 ήταν υποψήφιος στο νομό Πρεβέζης με το Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Στο συνέδριο του Συνασπισμού το Δεκέμβριο του 2010 εκλέχτηκε μέλος της κεντρικής πολιτικής επιτροπής.


Ο Γιάννης Μπουρνούς γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη.
Σπουδασε Αγγλική Φιλολογία και Πολιτική Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.Εντάχθηκε στη Νεολαία Συνασπισμού το 1998 και εκλέχθηκε  Γραμματέας Σπουδάζουσας Αθήνας και στη συνέχεια μέλος της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου. Βρέθηκε σε πολλές πόλεις του κόσμου από το 2000, συμμετέχοντας στο κίνημα για μια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ και συμμετείχε σε όλες τις Συνόδους τους Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ, ως εισηγητής σε σεμινάρια για ζητήματα Ευρώπης & νεολαίας.

Στις Εθνικές Εκλογές του 2007 ήταν, για πρώτη φορά, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Λέσβου. Από το Φεβρουάριο του 2008 είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού. Ως υπεύθυνος του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής, εκπροσώπησε το Συνασπισμό σε συναντήσεις του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς ενώ σήμερα έχει εκλεγεί μέλος της Ε.Γ. του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Ε.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου