Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Τα τελευταία νέα από το στρατόπεδο του ΑΟΤ


Η προϊστορία του ΑΟ Τρίκαλα με τον Λεβαδειακό 
Σαρακατσάνος: "Θα πάμε να δώσουμε μάχη"
Ριζογιάννης: "Απόλυτη συγκέντρωση" 








Αρκετές φορές έχουν συναντηθεί στο παρελθόν ο ΑΟ Τρίκαλα με τον Λεβαδειακό. Η προϊστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες έχει ως εξής:


Όλα τα ματς

Β΄ Εθνική 1963 – 64 ΑΟ Τρίκαλα – Λεβαδειακός 1-0 (Πουλιάνας)
Λεβαδειακός – ΑΟ Τρίκαλα 3-1 (Καρακούσης)
Β΄ Εθνική 1969 – 70 ΑΟ Τρίκαλα – Λεβαδειακός 2-1 (Χαριτίδης – Μυλωνάς)
Λεβαδειακός – ΑΟ Τρίκαλα 1-1 (Καλαντζής)
Β΄ Εθνική 1970-71 ΑΟ Τρίκαλα – Λεβαδειακός 1-0 (Κοκκοτούλης)
Λεβαδειακός – ΑΟ Τρίκαλα 0-1 (Καλαντζής)
Β΄Εθνική 1974-75 ΑΟ Τρίκαλα – Λεβαδειακός 2-0 (Καραγεωργίου, Χονδρός)
Λεβαδειακός – ΑΟ Τρίκαλα 3-1 (Κατσιάκος)
Β΄ Εθνική 1975 -76 ΑΟ Τρίκαλα – Λεβαδειακός (Καλαντζής)
Λεβαδειακός – ΑΟ Τρίκαλα 2-0
Β΄ Εθνική 1977-78 ΑΟ Τρίκαλα – Λεβαδειακός 3-1 (Χονδρός, Φάσσας, Παραπραστανίτης)
Λεβαδειακός – Τρίκαλα 0-1 (Μπατάλας)
Β΄ Εθνική 1982 -83 ΑΟ Τρίκαλα – Λεβαδειακός 2-1 (Αναστασίου - Κατσαρός)
Λεβαδειακός – ΑΟ Τρίκαλα 5-1 (Πάτρας)
Β΄ Εθνική 1984 – 85 ΑΟ Τρίκαλα – Λεβαδειακός 1-1 (Δογάνης)
Λεβαδειακός – ΑΟ Τρίκαλα 2-1 (Λαγάρας)
Β΄ Εθνική 1985-86 ΑΟ Τρίκαλα – Λεβαδειακός 3-0 (Γκαμπέτας 2, Νταηλιάνης)
Λεβαδειακός – Τρίκαλα 4-0
Β΄Εθνική 1986 -87 ΑΟ Τρίκαλα – Λεβαδειακός 1-0 (Γκαραγκούνης)
Λεβαδειακός – ΑΟ Τρίκαλα 2-0
Β΄ Εθνική 1991 -92 ΑΟ Τρίκαλα – Λεβαδειακός 1-1 (Κριεζής)
Λεβαδειακός – ΑΟ Τρίκαλα 2-1 (Τζώρτζης)
Β΄Εθνική 1995 – 96 ΑΟ Τρίκαλα – Λεβαδειακός 2-2 (Πρεκατές, Καρασαβίδης)
Λεβαδειακός – ΑΟ Τρίκαλα 0-0
Β΄Εθνική 1996 – 97 ΑΟ Τρίκαλα – Λεβαδειακός 2-0 (Μιρίλοβιτς - Πολυζωίδης)
Λεβαδειακός – ΑΟ Τρίκαλα 2-1 Ντάμπιτς
Β΄ Εθνική 1997 – 98 ΑΟ Τρίκαλα – Λεβαδειακός 2-1 (Ιορδανίδης, Μπέκας)
Λεβαδειακός – ΑΟ Τρίκαλα 1-1 (Ιορδανίδης)
Γ΄ Εθνική 2002 – 03 ΑΟ Τρίκαλα – Λεβαδειακός 1-4 (Γκαινταρτζίεφ)
Λεβαδειακός – ΑΟ Τρίκαλα 2-1 (Λαγάρας Ν. )


Β΄Εθνική 2010-11 ΑΟ Τρίκαλα – Λεβαδειακός 4-0 (Κοντογουλίδης, Μανουσάκης, Ρούσεφ)

Έστησε πάρτι ο ΑΟΤ
Στον πρώτο γύρο τα Τρίκαλα είχαν σκορπίσει τον Λεβαδειακό με 4-0 με τέρματα των Κοντογουλίδη (2), Μανουσάκη και Ρούσεφ. Να θυμίσουμε πως το ματς είχε στιγματιστεί απο την απόπειρα δωροδοκίας ανθρώπων του Λεβαδειακού προς τον τερματοφύλακα των Τρικάλων, Χρήστο Πουρή και μάλιστα ο μεγαλομέτοχος των Βοιωτών, Γιάννης Κομπότης είχε περάσει το βράδυ στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων.
4 μπαλάκια στο ματς του  πρώτου γύρου επί του Λεβαδειακού...



Οι συνθέσεις
ΑΟ Τρίκαλα: Πουρής, Ριζογιάννης, Σαββίδης, Χρήστου, Κοντογουλίδης (80 Σπασόγεβιτς), Ρούσεφ, Μανουσάκης, Μπριλλάκης, Τελκίνσκι (69΄Κόρμπος), Ντοΐκιτς, Στεπάνοβιτς (46΄Μίνγκας)

Λεβαδειακός: Στρατηλάτης, Μουλόπουλος (73΄ Μουρατίδης), Κόλτζος, Ζαπρόπουλος, Τριποτσέρης, Μαχαίρας (62' Σάντος), Σερζίνιο, Ταραλίδης, Ζαχάρια, Πόποβιτς, Ναπολεόνι.






  
    
Σαρακατσάνος: "Θα πάμε να δώσουμε μάχη"    



Ο Αχιλλέας Σαρακατσάνος μίλησε στον Fm 100 για τα την εικόνα της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια, τον προπονητή της ομάδας κ. Βαζάκα καθώς και το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την εικόνα που έχει για την ομάδα των Τρικάλων
Έχω ενσωματωθεί πλήρως στην ομάδα, αγωνίστηκα στα δυο τελευταία παιχνίδια, έχω άποψη για την ομάδα και έχει και ο κόσμος άποψη που επέστρεψε στο γήπεδο. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στα Τρίκαλα είχα πει πως πρέπει ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια που γίνεται, ο κόσμος ανταποκρίθηκε αλλά το καλύτερο είναι πως συνδυάζεται με ουσία και πολύ καλές εμφανίσεις.

Για τις νίκες της ομάδας απέναντι σε ομάδες που είναι ψηλότερα στην βαθμολογία
Είναι σημαντικό για εμάς που κερδίσαμε την δεύτερη και την τρίτη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα, παρά την καλή εμφάνιση και με τη σχετική ευκολία που φάνηκε να παίρνουμε αυτά τα παιχνίδια κανένα παιχνίδι της Β’ Εθνικής δεν είναι εύκολο. Είμαστε προετοιμασμένοι για μάχες από εδώ και πέρα.

Για τον προπονητή της ομάδας Γιώργο Βαζάκα
Αυτό που έχει πετύχει ο κ. Βαζάκας και μας έχει περάσει είναι πως είμαστε ομάδα και δεν αρκούμαστε σε πρόσωπα και σε συγκεκριμένα άτομα. Αυτό μου κάνει την διαφορά είναι πως το σύνολο πλέον έχει αποκτήσει νοοτροπία ομάδας, ένας για όλους και όλοι για έναν, και αυτό αποδεικνύεται εμπράκτως μέσα στο γήπεδο και μας έχει κάνει μια οικογένεια. Επίσης ο κ. Βαζάκας ξέρει την κατηγορία πολύ καλά, έχει φτιάξει ένα σύνολο που στα τελευταία πέντε παιχνίδια έχει ένα παθητικό με μηδέν γκολ, έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας και κάποια στιγμή γκολ θα πετύχουμε και θα παίρνουμε τους βαθμούς της νίκης.

Για την επιλογή του να επιστρέψει στα Τρίκαλα σε αυτή τη στιγμή της καριέρας του
Η επιλογή μου μέχρι στιγμής με δικαιώνει απόλυτα. Τα λόγια που μου είπανε δεν ήταν απλά υποσχέσεις, το πλάνο της ομάδας με κάλυψε. Η ομάδα πάει καλά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο και ευελπιστώ τον Μάιο θα μιλήσω ανοιχτά για το αν ήταν καλή επιλογή.

Για το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό
Θα πάμε να δώσουμε μια μάχη, συγκεντρωμένα, όπως ξέρουμε. Προετοιμαζόμαστε, έχουμε μπροστά μας ακόμη δυο προπονήσεις και με βάση το πλάνο του αντιπάλου πιστεύω θα δείξουμε ένα ανάλογο πρόσωπο όπως και στα τελευταία παιχνίδια, για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα.»

Για τη διαφορά ανάμεσα σε μια ομάδα Super League όπως είναι ο Ηρακλής, με μια ομάδα Football League όπως ο ΑΟΤ
Διαφορές υπάρχουν από τον οργανωτικό τομέα, τις εγκαταστάσεις, υπάρχουν πολλά. Το θέμα είναι να υπάρχει η καλή θέληση για να διορθωθούν τα πράγματα. Τα Τρίκαλα πριν από κάποια χρόνια ήταν σε κατηγορίες Γ’ και Δ’ Εθνικής, ίσως οι άνθρωποι που ήταν στην ομάδα είχαν στο μυαλό τους πώς να κάνουν την ομάδα να ανεβαίνει τις κατηγορίες και όχι να αφήσουν μια παρακαταθήκη γηπέδων ή εγκαταστάσεων. Όλα αυτά θέλουν ένα πρόγραμμα, θέλουν ανθρώπους να τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, ώστε να γίνει κάτι και αυτό να μείνει.

Για το αν η ομάδα σύμφωνα και με τους στόχους που έχει θέσει έχει την υποδομή να μείνει στην Super League

Δεν είναι θέμα οι εγκαταστάσεις μιας ομάδα για να μείνει στην μεγάλη κατηγορία. Χρόνια υπήρχαν ομάδες οι οποίες είχαν γήπεδα αχούρια και υπήρχαν 150 φίλαθλοι που παρακολουθούσαν τα παιχνίδια. Το θέμα είναι όταν υπάρχει ένα πλάνο να μπαίνουν βάσεις και γι’ αυτό. Ας μην κοιτάμε να γίνονται κάποιες μεταγραφές για να ακούγεται στον κόσμο ή να γράφεται στις εφημερίδες αλλά εκεί που θα πάνε κάποια χρήματα στο να γίνει μια μεταγραφή να πάνε στο να γίνουν εγκαταστάσεις που θα μείνουν και θα εξυπηρετείται η ομάδα.


Ριζογιάννης: "Απόλυτη συγκέντρωση"     



Από τον ΑΟ Τρίκαλα έχουν περάσει στο παρελθόν παίκτες από την Καρδίτσα οι οποίοι λατρεύτηκαν από τους Τρικαλινούς φιλάθλους.  Ένας από αυτούς που τείνει να γίνει αγαπημένος της κερκίδας είναι και ο Παντελής Ριζογιάννης. Ο νεαρός μέσος επέστρεψε στην φυσική του θέση, δηλαδή στα χαφ και μαζί με τους συμπαίκτες του έχουν δημιουργήσει ένα συμπαγές κέντρο.
Ο Ριζογιάννης μίλησε στο goaltrikala.gr για το ματς με τον Λεβαδειακό, την πορεία του ΑΟΤ αλλά και τους φιλάθλους των Τρικάλων.
«Το ματς με τον Παναιτωλικό το έχουμε ξεχάσει ήδη απλά δείξαμε κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου ότι είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και ότι δεν δουλεύουμε και δεν κάνουμε τίποτα στην τύχη. Το 5 στα 5 ανήκει σε όλους από τον προπονητή, τους συμπαίκτες μου, την διοίκηση και φυσικά τον κόσμο.
Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά για το επόμενο ματς με τον Λεβαδειακό, ένα ιδιαίτερα σημαντικό παιχνίδι κόντρα σε μια καλή ομάδα η οποία δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα του πρώτου γύρου. Θα χρειαστεί απόλυτη συγκέντρωση και το όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη. Είμαστε σε καλό δρόμο και μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».
Παράλληλα αναφέρθηκε και στους Τρικαλινούς φιλάθλους και στην παρουσία τους στο ματς με τον Παναιτωλικό:
«Χωρίς πλάκα εγώ δεν έχω ξαναπαίξει με τόσο κόσμο στην έδρα των ομάδων που αγωνιζόμουν . Ήταν πραγματικά απίστευτοι οι φίλαθλοι και ότι και να πούμε θα είναι λίγο. Τους θέλουμε κοντά μας σε κάθε ματς γιατί μας δίνουν δύναμη».



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου