Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ανησυχούν ασφαλιστές και πράκτορες της Δυτικής Θεσσαλίας


Με την ευχή το 2011 να είναι μια καινούργια αρχή, έκοψαν  την πρωτοχρονιάτικη πίτα τα μέλη της Ένωσης Ασφαλιστών και Πρακτόρων Δυτικής Θεσσαλίας, στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιο».






Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης, Τάκης Παππάς, στάθηκε στον καθημερινό αγώνα των ασφαλιστών και πρακτόρων να ανταπεξέλθουν στην δύσκολη οικονομική κατάσταση, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στις ραγδαίες εξελίξεις που αναμένονται τη φετινή χρονιά, ενόψει των αλλαγών που προτείνονται στο νέο ασφαλιστικό νόμο.

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Παππάς, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται διάταξη η οποία θα καθορίζει τη διάρκεια όλων των συμβολαίων για ένα μήνα, ενώ όσα δεν αγοράζονται την ημέρα της λήξης τους, θα ακυρώνονται.

Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν παραλάβει ένας πελάτης το συμβόλαιό του και την επόμενη εμπλακεί σε ατύχημα, το όχημά του θα θεωρείται ανασφάλιστο.

Στα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο είναι, επίσης, η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, η μάστιγα των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, ενώ με το νέο νόμο που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου, καταργείται η παρακράτηση φόρου 20% στους ασφαλιστικούς συμβούλους.

Αμέσως μετά τον χαιρετισμό του προέδρου, ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας, με το φλουρί να αντιστοιχεί σε ένα Netbook, και η κλήρωση των δώρων, δύο φωτογραφικών μηχανών, ενός στερεοφωνικού και διήμερη διαμονή στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιο» προσφορά της διεύθυνσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Σωτ. Χατζηγάκης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, Β. Γιαγιάκος και Ευαγ. Βενέτης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, Χρ. Καλέας, ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Επισιτιστικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Δημ. Παναγιωτόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος, Γ. Τσίγκας και ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Τρικκαίων, Αχ. Μισυρλής, ενώ την βασιλόπιτα ευλόγησε ο π. Λάμπρος.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου