Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΣΥ: Όλοι στο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 24 Γενάρη, στις 11πμ,στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων

Νομοσχέδιο της κυβέρνησης - νέο εργαλείο για πιο γρήγορο και βίαιο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και συρρίκνωση των συνεταιρισμών, δημιουργεί  Συνεταιρισμούς «φέουδα» μεγαλοαγροτών - επιχειρηματιών





Συνεχίζονται καθημερινά  οι περιοδείες της ΠΑΣΥ  στα χωριά του νομού για την καλύτερη οργάνωση του Συλλαλητηρίου  της Δευτέρας 24 Γενάρη ,στις 11πμ ,στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων. Σε χωριά του πρώην δήμου Φαλώρειας περιόδευσαν  τα μέλη της γραμματείας Τρικάλων της ΠΑΣΥ, Κελεπούρης Γιώργος και Κουτσογιάννης Τάκης.

 Στις τοποθετήσεις τους  οι αγροτοσυνδικαλιστές  αναφέρθηκαν  στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης  για τους συνεταιρισμούς. Μεταξύ άλλων  τόνισαν:


«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους συνεταιρισμούς θ' αποτελέσει νέο εργαλείο για πιο γρήγορο και βίαιο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, θα συρρικνώσει τους υπάρχοντες υποβαθμισμένους συνεταιρισμούς και θα μετατρέψει, πλήρως, αυτούς που θα απομείνουν σε επιχειρήσεις - εταιρείες, στις οποίες θα συμμετέχουν, ως «μεριδιούχοι», ή «κεφαλαιούχοι», μόνο οι μεγαλοαγρότες και οι αγροτοεπιχειρηματίες.


Όσοι φτωχοί αγρότες έχουν διωχθεί με το Μητρώο Αγροτών και χιλιάδες άλλοι, που δε θα πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής που τίθενται - δε θα μπορούν να καταβάλουν το αντίτιμο του "μεριδίου", ή της "κεφαλαιουχικής μετοχής" - θα αποκλείονται από τους συνεταιρισμούς - εταιρείες.

Έτσι οι "νέοι συνεταιρισμοί", θα μεταβληθούν σε αποκλειστικό "φέουδο" των μεγαλοαγροτών - επιχειρηματιών. Αλλά και όσοι μικρομεσαίοι αγρότες θα μπουν μέσα, δε θα παραμείνουν για πολύ, καθώς τα δικά τους συμφέροντα θα έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών - επιχειρηματιών, οι οποίοι και θα κυριαρχούν, αφού θα είναι συνεταιρισμοί κεφαλαίων και όχι κεφαλών (μελών), όπως υποστηρίζει η συμβιβασμένη ΠΑΣΕΓΕΣ των μεγαλοαγροτών, γι' αυτό και πρώτη βγήκε να συγχαρεί την κυβέρνηση για το νέο "κατόρθωμά" της!

Το "ξεκαθάρισμα - ξεσκαρτάρισμα" θα συνεχιστεί και μετά, με τη διαγραφή από το "Μητρώο Συλλογικών Αγροτικών Οργανώσεων" που θα δημιουργηθεί, των "συνεταιριστικών οργανώσεων" που θα χαρακτηρίζονται σαν "μη ενεργές".

Στόχος της κυβέρνησης είναι από τους 6.500 περίπου συνεταιρισμούς να μείνουν 200 - 300. Γι' αυτό χαρακτηρίζει "εξυγίανση" την πλήρη "εταιροποίησή" τους. Μάλιστα, για να την δικαιολογήσει επικαλείται το γεγονός ότι οι υπάρχοντες συνεταιρισμοί είναι καταρρακωμένοι και χρεοκοπημένοι. Δε λέει, όμως, ότι αυτή η υποβάθμιση και η χρεοκοπία οφείλεται στην πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ.

Η ΠΑΣΥ ποτέ δεν υποστήριξε αυτούς τους συνεταιρισμούς και πάντα αναδείκνυε τη χειραγώγηση και τον εκφυλισμό τους. Στους μεγάλους αγροτικούς αγώνες ήταν απόντες και συνήθως απέναντι».

«Ωστόσο, ο νέος νόμος της κυβέρνησης για τους συνεταιρισμούς, αποδεικνύει πόσο αναγκαία και ωφέλιμη για τους μικρομεσαίους αγρότες είναι η πρόταση της ΠΑΣΥ για μια άλλη αγροτική ανάπτυξη, ενάντια στα μονοπώλια, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τους μεγαλοαγρότες.

Ανάπτυξη που θα συμφέρει το λαό και θα υλοποιείται με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και λαϊκό έλεγχο, θα στηρίζεται στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς και στις κρατικές, καθετοποιημένες, αγροτικές παραγωγικές μονάδες, θα εξασφαλίζει μόνιμη και σταθερή δουλειά στους μικρομεσαίους αγρότες και θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητας της χώρας για την παραγωγή επαρκών, φτηνών, ποιοτικών και υγιεινών τροφίμων, αλλά και πρώτων υλών στη μεταποιητική βιομηχανία.

Με την εθελοντική συνένωση του μικρού και πολυτεμαχισμένου κλήρου σε μεγάλους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, με την αξιοποίηση της επιστήμης και της σύγχρονης τεχνολογίας και με την ολόπλευρη στήριξη του κράτους, θ' αυξάνεται η παραγωγικότητα της γης.»
Τέλος , τα μέλη της  ΠΑΣΥ  κάλεσαν τους αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά και οργανωμένα στον αγώνα με κύριο σταθμό το συλλαλητήριο τη  Δευτέρα 24 Γενάρη, στις 11πμ,στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων 
Από τη Γραμματεία Τρικάλων της ΠΑΣΥ


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου